Gairebé 300 persones es van concentrar ahir davant les oficines de la multinacional per exigir la continuitat de la plantilla i frenar el tancament d’Alstom Hydra

ACN – Ahir dijous al matí els treballadors de General Electric de les plantes d’Alstom Wind (Barcelona) i Alstom Hydra (Cornellà de Llobregat) es van manifestar a Madrid per aturar els 178 acomiadaments previstos. La protesta va comptar també amb la mobilització dels treballadors d’altres fàbriques que la multinacional nordamericana té arreu de l’estat espanyol, les quals també estan afectades per la reestructuració anunciada per la companyia.

Aproximadament 300 persones, segons CCOO, es van concentrar davant les oficines centrals de General Electric per exigir un pla industrial que permeti mantenir les plantilles, ja que consideren que la reestructuració de les fàbriques “només respòn a la voluntat de satisfer els accionistes”. La manifestació, que va acompanyada d’una jornada de vaga, es repeteix aquest migdia davant l’ambaixada dels Estats Units a Madrid.

Els treballadors volen que la direcció de General Electric “s’impliqui en buscar un futur a llarg termini” per les plantes catalanes dedicades a l’energia eòlica –Alstom Wind- i l’enginyeria hidràulica –Alstom Hydra-. El president del comitè d’empresa d’Alstom Wind, David Madueño, va lamentar a l’ACN la debilitat en què es troben les plantilles, després de ser adquirides per General Electric: “volem que primer ens integrin realment dins l’estructura de l’empresa abans de dir si calen els acomiadaments”, va explicar.

Així, els sindicats insten la multinacional a “no justificar els acomiadaments per motius econòmics a curt termini”. En aquest sentit, els treballadors recorden que s’ha reduït la xifra inicial d’acomiadaments previstos a la planta d’Alstom Wind de Barcelona, que ha passat de 230 a 110, i ho posen com a exemple de la necessitat d’aturar els ERO’s que ara hi ha damunt la taula.

Madueño va acusar la direcció de “no haver estudiat” els recursos de les plantes catalanes i confia que la negociació sindical permetrà seguir reduïnt els acomiadaments de Barcelona i Cornellà. En aquests moments, es preveu suprimir un total de 178 llocs de treball entre les dues fàbriques.

Implicació de les administracions

Paral·lel a les negociacions amb General Electric, els sindicats també demanen la implicació dels governs espanyol i català, no tant sols en les converses vigents, si no també pel que fa a perspectives a llarg termini. El president del comitè d’empresa d’Alstom Wind veu indispensable “assegurar un futur als centres de treball un cop acabi el pla de reestructuració”, de manera que “quedi clar quin rol jugaran les plantes dins de General Electric”.

Al mateix temps, el col·lectiu d’empleats que es va mobilitzar aquest dijous a Madrid considera que l’ambaixador dels Estats Units a l’estat espanyol també hauria de jugar un paper actiu dins la negociació. Per aquest motiu, la plantilla es va manifestar davant l’ambaixada, on volen entregar un comunicat que recull el malestar dels treballadors. I és que consideren que “com a país, també tenen responsabilitats” en l’actitud de General Electric vers les plantes d’Alstom a Cornellà i Barcelona. “No es pot basar tot en els beneficis, perquè aicò no s’ajusta a la filosofia europea”, va afirmar David Madueño.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here