Recomanacions d’elBaix.cat sobre què fer els caps de setmana al Baix Llobregat. Moltíssima i variada oferta a prop de casa que et sorprendrà! Aquest cap de setmana, us recomanem que no us perdeu la Festa de la Cirera de Santa Coloma de Cervelló, unes jornades lúdico-festives que honoren aquest fruit i que s’han convertit, amb els anys, en una de les tradicions més populars i amb més projecció exterior del municipi

La Festa de la Cirera de Santa Coloma de Cervelló es celebra cada any el darrer cap de setmana de maig. La festa, que va celebrar-se per primera vegada l’any 1986, és una de les festes de cireres més primerenques del Baix Llobregat i de tot el país. Això es deu a la peculiar situació climàtica de Santa Coloma i a la tipologia de cireres que es conreen a la localitat baixllobregatina. 

La celebració és fruit del treball de la Comissió Organitzadora de la Festa de la Cirera, una entitat integrada per persones del municipi vinculades al món de la pagesia i d’altres que, tot i no ser pagesos, s’estimen també la festa. La Comissió compta amb el recolzament de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Santa Coloma i la col·laboració de moltes entitats del poble. 

La Festa de la Cirera gira a l’entorn de la Mostra de Cireres que té lloc a la Societat Recreativa i que s’inaugura el divendres al vespre. Es tracta d’una mostra artística a través de la qual es poden conèixer les diferents varietats de cireres que es conreen a Santa Coloma i delectar-se amb el color i la textura dels millors fruits collits cada temporada a la població. 

També relacionades amb la cirera es celebren dues activitats culturals força tradicionals: el Ball de la Cirera i el Concurs d’Escopir Pinyols de Cirera, un concurs que compta amb la versió infantil i també adulta que consisteix en llançar amb la boca tant lluny com es pugui el pinyol d’una cirera. 

A més a més, la festa compta amb un ampli programa d’activitats festives complementàries que inclouen la Demostració d’Oficis Artesans, la Trobada de Puntaires, actuacions musicals, animació infantil, una botifarrada popular, el Ral·li de Vehicles Clàssics, havaneres i el clàssic castell de focs d’artifici de fi de festa. 

Aquí podeu consultar el programa de la Festa! 

Text: Redacció festes.org 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here