Diversos càrrecs locals de la coalició d’ICV-EUiA es van sumar ahir a l’acte organitzat per la promotora de la ILP per reclamar “rescatar persones” amb urgència. Entre ells, molts destacats càrrecs de localitats baixllobregatines com Candela López (alcaldesa de Castelldefels), Lídia Muñoz (Tinent d’alcalde de Sant Feliu), Lluís Tejedor (alcalde de El Prat) o Gerard Segú (alcalde de Santa Coloma de Cervelló)

Aquestes personalitats van participar ahir a la tarda, juntament amb Núria Parlon (alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet) i Dolors Sabater (alcaldessa de Badalona), entre d’altres, en la reclamació al Govern de més col·laboració amb la proposta de llei de Renda Garantida de Ciutadania.

Ho van fer en un acte convocat per la Comissió Promotora d’aquesta iniciativa en què també va participar la tinenta d’Alcalde de Barcelona, Laia Ortiz, en representació de l’alcaldesa Ada Colau, que per una indisposició d’última hora no va poder assistir a l’acte. També hi va haver altres representants de diversos ajuntaments de Catalunya, al costat de membres destacats d’organitzacions socials, cíviques i polítiques.

A banda de reclamar més col·laboració amb la proposta de llei al Govern, els participants a l’acte també van demanar al Parlament de Catalunya que agilitzi el treball per aprovar sense retallades la proposta de llei. A més, com a representants de governs municipals, es van comprometre a afavorir iniciatives que donin suport a aquesta renda.

La ILP per la Renda Garantida de Ciutadania

Després de superar múltiples obstacles, i dues convocatòries electorals que han endarrerit la tramitació per via d’urgència d’aquesta proposta de llei fonamental, la Renda Garantida de Ciutadania es troba en fase de ponència al Parlament, pas previ al seu debat i aprovació en el Ple.

En cas d’obtenir la seva aprovació, aquesta llei garanteix una renda de 664 euros al mes a totes les persones i famílies sense ingressos, o el suplement en cas de ser inferiors a aquesta quantitat i permetria superar la pobresa i defensar la dignitat de totes les persones a Catalunya.

Aquesta Iniciativa Legislativa Popular va recollir més de 121.000 signatures i el suport de prop de 50 ajuntaments de Catalunya, entre les quals les principals ciutats, que representen en conjunt la gran majoria de la població del país, van aprovar fa més de dos anys mocions de suport a la Iniciativa Legislativa Popular per una Renda Garantida de Ciutadania.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here