Per sisè any, un grup d’alumnes del grau d’arqueologia de l’Autònoma fan pràctiques durant uns dies excavant a aquestes mines neolítiques baixllobregatines 

Estudiants d’arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona fan treball de de camp aquests dies al Parca de les Mines Neolítiques de Gavà. Des de dilluns, i fins aquest divendres, un total de 14 joves tenen l’oportunitat de posar en pràctica aquells coneixements teòrics adquirits durant el curs. 

Segons el doctor en prehistòria de l’UAB, Xavier Clop, “aquesta és una bona forma d’aprendre l’ofici emprant les eines pertinents i aplicant amb cura el seu ús. De moment hem trobat material dels segles XVI i XVII que podrien estar relacionats amb la Masia de can Tintorer i ocres i petites restes de variscita de l’època de la prehistòria”.

Clop precisa que “amb aquestes pràctiques els alumnes aprenen, per exemple, a detectar i seguir un sediment o distingir la ceràmica de la terra. A la vegada, fem petits tallers per aprendre a fer documentació del treball de camp o de dibuix de seccions. Ho intentem aprofitar al màxim”

El tinent d’alcalde de l’àmbit de Benestar i Acció Social, Miquel Àngel Diaz, assegura que “aquest projecte és important perquè amb aquesta col·laboració amb la Universitat es permet promoure el Parc, no només com un espai de divulgació del nostre passat prehistòric sinó com un espai de recerca i a la vegada es contribueix a la formació dels joves com a arqueòlegs”.

El conservador del Museu de Gavà, Pep Bosch, explica també que “aquesta relació es molt profitosa per poder seguir mantenint aquestes excavacions”.

La setmana vinent, un altre grup de prop de 10 joves faran també excavacions durant una setmana a l’entorn de les mines 107 i 108.
Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here