Els trastorns mentals poden representar un 1% del PIB en pèrdua de productivitat

El Clúster de Salut Mental de Catalunya (CSMC) evoluciona positivament i ja compta amb mig centenar d’associats, distribuïts de la següent manera: un 72% són empreses i centres assistencials; un 13% és base relacional; un 11% són Universitats i un 4% és l’Administració. Durant l’any s’han dut a terme més de 30 esdeveniments en diferents categories, entre els quals destaquen la participació al Mobile World Congress, els projectes interclústers i les missions a Xile i Mèxic.

Durant l’Assemblea General Ordinària, celebrada el 15 de juny, el vicepresident del CSMC, Jordi Salvatella, va destacar l’aprovació del Pla Estratègic, l’assoliment del certificat Bronze Level i l’entrada al programa Catalonia Clústers. La cloenda de la jornada va anar a càrrec de l’alcaldessa, Lluïsa Moret, que va destacar “la importància que té per la ciutat ser un referent mundial en salut mental i la capacitat que ha tingut Sant Boi per reconvertir un estigma en un valor positiu”.
Jornada sobre salut mental

Coincidint amb la celebració de l’assemblea del Clúster, celebrada a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, va tenir lloc una jornada sobre salut mental que va comptar amb el director del Servei Català de la Salut, David Elvira, que va manifestar que la Generalitat destina “el 4,9% del pressupost total del Departament de Salut a l’àmbit de la salut mental” i va avançar “un augment rellevant en el pressupost de l’any 2017”. 

El màxim representant del Servei Català de la Salut també va advertir que “hi ha hagut un fort increment en les patologies de salut mental entre el col·lectiu infantil i juvenil. En una dècada ha augmentat més del 50% la necessitat d’atenció d’aquest sector”. També va afegir que “s’estima que els trastorns mentals poden representar un 1% del PIB en pèrdua de productivitat. Cal un pla integral que reculli la salut mental en totes les polítiques i que impliqui una tasca interdepartamental”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here