La Fundació Utopia de Cornellà de Llobregat està preparant un documental que repassarà la lluita sindical i veïnal contra el franquisme a la comarca del Baix Llobregat entre el 1970 i el 1977

Un moviment “plural i transversal” que després d’uns anys de resistència clandestina a les fàbriques “es va revitalitzar” amb la força i il·lusió dels joves de la comarca que “van fer un pas endavant” per reclamar “una vida millor” oposant-se al règim franquista. 

Segons els seus impulsors, ‘Cinturón Rojo’ “vol ser el testimoni de la gent senzilla que en un època d’ebullició social va fer coses extraordinàries”. 

“No volem que sigui un document nostàlgic per explicar batalletes i sí un llegat que reflecteixi el que la gent pot fer quan s’organitza col·lectivament”, destaca Lluís Campo Vidal, el seu director. 

El documental, amb un cost previst de 35.000 euros i que es finançarà amb una campanya de micromecenatge, comptarà amb una trentena d’entrevistes i imatges de l’època cedides per particulars i del fons de la Fundació Utopia.
Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here