Recomanacions d’elBaix.cat sobre què fer els caps de setmana al Baix Llobregat. Moltíssima i variada oferta a prop de casa que et sorprendrà! Aquesta revetlla de Sant Joan i durant tot aquest pont, et recomanem que visitis Sant Joan Despí, que es troba ja immersa en la seva Festa Major. Fins al 26 de juny, Sant Joan Despí viurà dies plens d’activitats per a totes les edats i carregats de música, amb les actuacions estrella dels Canteca de Macao, Doctor Prats i Amelie. El popular humorista Peyu va donar ahir el tret de sortida amb el pregó i avui la localitat baixllobregatina prepara una Nit de Sant Joan amb revetlles i música en directe a tots els barris

Aquest any, el cartell de Festa Major ha estat obra de l’artista Elena Ramos, mestra a l’escola Pau Casals i professora de dibuix i pintura de l’Escola Municipal d’Art, que ha optat per un esclat de colors per transmetre l’alegria de la Festa Major, alhora que he fet una picada d’ull als focs d’artifici.

FMsjd2016

Nit de Sant Joan

La revetlla és una de les activitats més emblemàtiques de la festa. Hi haurà sopars i música en directe als quatre barris. Abans però, haurà arribat la Flama del Canigó (19.30 h, av. de Barcelona amb el carrer Bon Viatge) per encendre totes les fogueres, inclosa la de la Nit del Ros (23.30 h) que aquest any es trasllada al parc del Mil·lenari. Foguera i espectacle per viure la nit i matinada al costat del foc.

 Una Festa Major que aposta per la música

La música serà un dels protagonistes d’aquesta festa, amb les actuacions estrella dels Canteca de Macao i Doctor Prats, la nit del dissabte 25 de juny a l’escenari del parc de la Fontsanta. Els Canteca presentaran el seu darrer treball, Lugares comúnes, amb l’energia que els caracteritza, mentre que Doctor Prats, que actuarà a continuació, acaben de treure el seu segon disc, Aham Sigah. Una nit de ritmes i fusió. Abans, però, el dia 23, el pop català dels Amelie haurà fet les delícies del públic més jove de la ciutat.

En aquesta Festa Major també passaran per Sant Joan Despí l’Hotel Cochambre (24 de juny), la Mercè Martínez i el seu espectacle Cantar al desamor (24 de juny) o Sra. Tomasa (26 de juny) que actuarà després del Holi Festival, també al parc de la Fontsanta.

Activitats infantils, mapping sobre la façana de Can Negre, ruta de la tapa…

Entre la setantena d’activitats programades, les infantils són de les més abundants. Espectacles com Zoozom, de la prestigiosa companyia basca Markeliñe (divendres 24 de juny, a les 11.30 h i a les 19 h a les places de Catalunya i d’Antonio Machado); espai de jocs amb Els amics d’en Crusó (24 de juny, parc del Mil·lenari); la Festa d’Aigües (25 de juny); l’espectacle Taxaaan! (25 de juny, pl. de l’Ermita) o l’actuació del pallasso Sabinni que presentarà l’espectacle Sol i fa plou (25 de juny, pl. d’Antonio Machado) són només alguns exemples.

Activitats infantils a banda, aquesta Festa Major estrenarem algunes activitats com un mapping sobre la façana de la modernista Can Negre (24 i 25 de juny, a les 23.15, les 23.25 i a les 23.35 h) que ens donarà una imatge animada, i totalment diferent, d’aquest emblemàtic edifici.

En el marc de la festa també es farà el Holi Festival (26 de juny, 19.15 h, esplanada central del parc de la Fontsanta), una pluja de colors que neix de la tradició índia que, a través dels colors, vol transmetre pau i bona sort. Les activitats més tradicionals com la Trobada de Gegants (25 de juny, a partir de les 18 h), el festival de l’Esbart Dansaire (25 de juny, 22 h) o els castellers (26 de juny, 19.30 h) també seran presents en la festa.

Paral·lelament, aquest any els establiments de restauració s’han tornat a sumar a la Ruta de la Tapa que oferirà beguda i tapa a 2,50 euros. En aquesta ocasió hi participaran una seixantena de bars i restaurants. A més, participar té premi ja que es pot optar a una degustació valorada en 100 euros a través d’un concurs per escollir la tapa més original i la més saborosa.

La Festa Major es tancarà amb el castell de focs piromusical al parc de la Fontsanta el diumenge 26 de juny a partir de les 22.45 h.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here