Totes les meses electorals ja s’han constituït i els primers votants poden exercir el seu dret. La Jornada ha engegat sense indències destacades, malgrat que en alguna mesa, l’absència dels titulars ha retrassat la seva constitució (els suplents l’han rellevat) sense afectar això a l’oberta del col·legi

16.967 olesans i olesanes (34 menys que ara fa sis mesos) estan cridats aquest diumenge a les urnes, en les que seran les segones eleccions espanyoles en sis mesos. Aquest 26J, el conjunt d’espanyols triaran els diputats i senadors de la propera legislatura, en unes eleccions definides com a històriques, i que segons totes les enquestes, faran imprescindibles els pactes posteriors per formar el nou govern espanyol. Quelcom que ja s’apuntava de cara al 20 de desembre. Dels resultats d’aquelles eleccions, però, no s’ha arribat a produir cap pacte ni cap acord per una investidura, fet que va propiciar una nova cita amb les urnes.

A Olesa, la campanya ha estat de molt baixa intensitat, i és que més enllà d’alguns cartells en els carrers més transitats del municipi i no de tots els partits polítics olesans, només En Comú Podem ha fet acte polític. On sí s’ha viscut intensament, encara que amb una notable diferència respecte a altres comicis, és a la xarxes socials.

Recordin que a les darreres generals la força guanyadora a Olesa de Montserrat va ser En Comú Podem amb 3.802 vots (30,83% del total de vots emesos), gairebé el doble de vots que la segona força més votada a Olesa, que era “in extremis” el PSC, amb 1.982 vots (16,07%), i que superava en només tres vots ERC, amb 1.979 vots (un 16,05% del total). Democràcia i Llibertat obtenia 1.354 vots (10,98%), i la d’Unió.cat, 143 vots (1,16%). Pel que fa al Partit Popular, obtenia el 8,5% (1.048 vots). Ara bé, per damunt d’aquestes dues candidatures quedava Ciutadans, quarta força més votada a Olesa, amb 1.696 vots (13,75% del total). 

La participació a Olesa en aquestes ultimes eleccions generals també era destacada, d’un 73,26%, superior a la registrada quatre anys, enrere, quan va ser del 65,68%.  

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here