Afectarà les companyies Luthansa, Delta Air Lines, Swiss, Singapore Airlines i Emirates

Segons informa la Secció Sindical de CCOO de Swissport, el Comitè d’empresa del servei de neteja d’avions de Swissport ha realitzat una convocatòria de vaga que comença avuiu dia 1 de juliol de 2016 i finalitzarà el 3 de juliol de 2016, afectant a tots els treballadors i treballadores que tinguin torn a les franges horàries de 08.00 a 12.00 hores, de 14.00 a 17.00 hores i de 20.00 a 22.00 hores.

Swissport Spain dóna servei en l’Aeroport de Barcelona – el Prat a companyies aèries tals com Lufthansa, Delta Air Lines, Swiss, Singapore Airlines o Emirates.

Els motius de la convocatòria de la vaga són:
– La negativa de l’empresa a concedir a les treballadores la concreció horària per a la cura de persones al seu càrrec.
– La negació de sol·licituds de prejubilació tal com marca conveni col·lectiu vigent.
– No abonar les hores nocturnes i les hores extres tal com marca el conveni.
– La realització de més hores extres de les permeses en la contractació eventual.
– El mal estat dels vehicles, posant en risc la seguretat dels seus treballadors i d’altres usuaris de les instal·lacions aeroportuàries.
– No tenir vestuaris diferenciats entre homes i dones, ni dutxes on endreçar-se.
– No dotar als treballadors d’una roba de treball adequada.

Cal recordar que, en el mes de desembre de 2015, el comitè d’empresa ja va haver de realitzar una convocatòria de vaga perquè Swissport complís amb l’establert en el conveni col·lectiu en matèria de subrogació del personal.

En la mediació de vaga per intentar buscar una solució que evités la realització de la vaga, realitzada el dia 29 de juny, el tarannà de l’empresa va ser en tot moment prepotent i arrogant, fins al punt de dir a la representació dels treballadors que, si no els agradava Swissport, la porta era molt gran. Les treballadores l’única cosa que estan demanant és que l’empresa compleixi amb el conveni col·lectiu i la legislació laboral vigent, sobretot en matèria de seguretat i salut.

El Comitè d’empresa, vista l’actitud de l’empresa, no descarta continuar amb noves convocatòries de mobilitzacions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here