Recomanacions d’elBaix.cat sobre què fer els caps de setmana al Baix Llobregat. Moltíssima i variada oferta a prop de casa que et sorprendrà! Aquest cap de setmana recomanem fer una visita a Gavà i gaudir de la Festa de Sant Pere que omple la localitat d’activitats per a totes les edats i gustos

Aquest dimarts va començar el programa de festes amb la benvinguda institucional al Jardí del Museu i les inauguracions de diferents exposicions, que van servir per donar el tret de sortida a tot un seguit d’activitats on no falta la música, la dansa, la cultura i les tradicions per divertir a grans i petits i que tindrà com actuació estrella la del darrer guanyador de la Voz Antonio José, dissabte, a la plaça Francesc Macià .

Altres propostes musical seran el concerts d’orquestra a la Torre lluc per amenitzar la revetlla i a Gavà Mar. També els concerts de grups tribut com el dels Rolling Stones amb el “Smoking Stones” o el d’Héroes del Silencio amb “Héroes de Leyenda” a l’auditori Marc Grau. Aquesta vegada, la convenció de Tullianos s’incorpora a Sant Pere i podrem gaudir de la música de Jethro Tull. També hi haurà havaneres, les sessions de DJ amb Flaix FM i recitals al jardí del Museu que es perllongaran en forma de programació estable durant el juliol.

Quant a les arts escèniques, L’Espai Maragall acollirà l’espectacle “Inèdits”, de Reeugenio, i “Dos” de David Fernández i Juanra Bonet, mentre que la pista exterior de can Tintorer aes farà una Nit de Cabaret, amb la showgirl Chiqui Martí i el gavanenc Juan Manuel Vera.

La música i el teatre compartiran protagonisme amb altres expressions artístiques. El Circuit Arts ens oferirà dissabte 2 de juliol un recorregut singular a través de diferents activitats relacionades amb les arts plàstiques i visuals. El circuit inclourà un itinerari de portes obertes pels diferents espais de treball d’artistes i escoles locals; tallers de pintura i exhibició de grafitis.

La cultura urbana també tindrà un lloc destacat, amb una nova edició de l’Street Fest, a l’skate parc del Calamot el dissabte 2 de juliol a la tarda. Hi haurà actuacions de hip-hop, exhibicions sobre rodes, grafiti, concert de rap i micro obert.

Un any més, la Festa Major de Sant Pere torna a posar en relleu la cultura popular i tradicional amb actes que contribueixen a reforçar la identitat de Gavà gràcies a la implicació i participació del teixit associatiu de la ciutat. Un element tradicional com és el foc serà molt present a la programació. Avui divendres 1 de juliol tindrà lloc un dels actes més multitudinaris de la Festa Major: el Castell de Focs Artificials a la platja.

I demà, el foc també serà protagonista de la mà de la Companyia General del Foc. Durant la jornada se succeiran activitats per a tothom: plantada de dracs al passeig Maragall, un berenar diabòlic, un taller de diables, la tabalada, els correfocs infantil i adult i la petada final, a la plaça de Jaume Balmes a les 22.15 h.

La jornada de dissabte també inclourà l’actuació dels petits timbalers i la ballada de sardanes de Festa Major. Les tradicions populars continuaran diumenge amb les Matinades dels Grallers l’Anguila, la Trobada de Puntaires, la Diada Castellera, la Cercavila Xerinolis, amb els personatges d’imatgeria festiva de la ciutat i el seu seguici, i les danses de l’Esbart Brugués.

Amb les tradicions més nostres conviuran les dels gavanencs i gavanenques d’arrels andaluses i aragoneses amb motiu de la Mostra de Cases Regionals que tindrà lloc a can Sellarès de l’1 al 3 de juliol. La Mostra l’obrirà divendres a les 18 h l’Asociación Cultural Andaluza de Gavà, que oferirà una mostra de balls de les diferents seccions i una marató de sevillanes. La jornada clourà amb un concert del grup Ecos del Sur a les 24 h. Dissabte agafarà el relleu la Casa de Aragón de Gavà, Viladecans i Castelldefels, amb activitats durant tota la jornada: tamborrada, jocs tradicionals aragonesos, un dinar de migas, un taller de cuina gastronòmic aragonesa, una xocolatada, una gimcana del vi, l’actuació del grup Añoranza de la Casa de Aragón i discomòbil. Tancarà la mostra la Casa de Andalucía de Gavà que diumenge ens oferirà un ampli programa d’activitats, amb master class de zumba, taller de dibuix, matinal de flamenc infantil i dinar popular. Ja a la tarda, hi haurà exhibicions i espectacle flamenc.

La Festa Major inclou activitats per a tots els gustos i edats. Durant aquests dies, la gent gran de Gavà tindrà un calendari ben atapeït: des de la inauguració de l’exposició “L’art no té edat”, a la sala d’actes del Museu, un recull de les inquietuds artístiques de les persones grans de la ciutat, al fi de Festa a la pista de can Tintorer. Pel mig, el Festival Artístic de l’Associació de la Gent Gran de Gavà, al Casal American Lake, i l’activitat Mestres cuiners, al Jardí del Museu, on les persones grans ensenyaran els infants a fer uns plats saludables i amb molt de gust.

El Mercat medieval de l’Eramprunyà a la Rambla, la Fira d’atraccions al voltant de la plaça Catalunya i jornades de portes obertes al Parc Arqueològic i al Refugi Antiaeri són altres de les propostes que ens oferirà la ciutat durant aquests dies, en què l’esport també tindrà un lloc rellevant.

L’agenda esportiva inclou el XXV Torneig Internacional de Sofbol, organitzat pel Club de Beisbol Gavà a can Torelló; l’exhibició del campió mundial de bike trial Dani Comas a l’avinguda del Mar; una pedalada a la Murtra; el torneig de sala social del Club Esportiu CCR, la gran tirada social de tir al plat i l’Open d’escalada de la Unió Muntanyenca Eramprunyà, que ens permetrà iniciar-nos en aquesta modalitat en una jornada de portes obertes al rocòdrom de la Nova Piscina.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here