Aquest divendres 8 i dissabte 9 de juliol l’Auditori del Palau Falguera acollirà el plenari del Congrés El Baix Llobregat a Debat, impulsat pel Centre d’Estudis Comarcals

Al voltant de 150 persones s’han inscrit per participar en el congrés, en el qual s’analitzaran les idees i reflexions recollides al llarg dels últims mesos en la cinquantena d’activitats dutes a terme en diferents ciutats de la comarca amb la participació d’experts, entitats i ciutadania en general sobre la realitat de la comarca. 
L’objectiu del congrés és analitzar de manera global les propostes i establir les primeres conclusions, les quals se sumaran a les que s’acordin el 15 de juliol en el marc del plenari del fòrum municipalista, sessió oberta a alcaldes, alcaldesses, així com a altres càrrecs electes. Totes les conclusions s’aplegaran en un document de consens que es presentarà durant el mes d’octubre i que establirà els reptes estratègics que hauria d’assolir la comarca amb vistes al 2030.

El plenari del congrés s’iniciarà el divendres, a les 12 h, amb les intervencions de la presidenta del Centres d’Estudis Comarcals, Conxita Sánchez; el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà; el director general de Cultura Popular i Associacionisme de la Generalitat, Lluís Puig, i l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José. 

Tot seguit, hi ha prevista una conferència a càrrec de la presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ada Colau. En el marc del congrés també es presentarà el projecte “Orgull de Baix”, amb Isabel Fernández, guionista i productora. El dissabte el programa del congrés inclou, entre altres activitats, la presentació dels treballs del workshop “Paisatges contemporanis del Baix Llobregat”, a càrrec de Francesc Muñoz, director de l’Observatori de la Urbanització de la UAB. També hi haurà la conferència “Reptes d’una societat complexa” que conduirà Quim Brugué, catedràtic en Ciència Política i de l’Administració de la UAB. 

El projecte del Congrés El Baix Llobregat a Debat està impulsat des del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i compta amb el suport del Consell Comarcal del Baix Llobregat, els ajuntaments de la comarca, nombroses entitats i institucions baixllobregatines i administracions autonòmiques i provincials. El congrés s’ha centrat en tres eixos de treball: la identitat, la cohesió social i l’entorn. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here