El secretari de Coordinació Territorial, el baixllobregatí Joaquim Fernández, deixa l’executiva del PSC i malgrat algunes fonts al·leguen “motius personals” per al comiat de Fernández, d’altres afirmen que hi ha “discrepàncies amb la direcció” del partit

El fins ara secretari de Coordinació Territorial del PSC i regidor de Corbera de Llobregat, Joaquín Fernández, deixa el seu càrrec a l’executiva nacional del partit, i això a aixecat els rumos sobre si aquest comiat pot ser per discrepàncies amb el projecte polític que lidera el primer secretari socialista, Miquel Iceta.

Segons l’ACN, fonts pròximes a l’entorn de l’exdirigent socialista expliquen que Fernández no veuria amb bons ulls la proposta de convocar un referèndum a la canadenca, acordat amb l’Estat, en cas que fracassi la proposta de reforma constitucional que defenen els socialistes.

A més, sembla que també estaria enutjat per “la manca d’autocrítica pels mals resultats electorals”. Fonts del partit, però, asseguren que la renúncia de Fernández és anterior a la presentació de la ponència política on es posa sobre la taula la proposta de la via canadenca i afirmen que en el seu dia Fernández va al·legar “motius personals” i no polítics.

Joaquim Fernández, per la seva banda, insisteix a assegurar que la seva dimissió està motivada per “discrepància amb la direcció” del partit, segons han explicat a l’ACN fonts de la Federació del PSC al Baix Llobregat, on Fernández és manté com a secretari d’Organització al territori.

Aquesta discrepància es concreta en els mals resultats del darrer cicle electoral i la “poca autocrítica” que hi ha hagut en el sí del partit, en el mateix funcionament de l’executiva del PSC i també en la possibilitat de presentar una proposta alternativa a la reforma federal de la Constitució, com és el referèndum a la canadenca.

Fernández reconeix que l’oficialització de la proposta de la via canadenca va ser posterior a la seva renúncia al càrrec, però assegura que tot i no estar presentada a la ponència política del darrer Consell Nacional, aquesta possibilitat ja s’havia comentat malgrat la “lluita” del PSC en aquest assumpte només ha de ser, segons ell, la proposta federal.

Fonts de la direcció nacional del PSC han confirmat a l’ACN que Joaquim Fernández va presentar la seva dimissió de l’executiva dels socialistes catalans, però matisen que ni el motiu que va al·legar en el seu moment ni la data en què ho va fer evidencien en absolut una discrepància amb la línia d’Iceta ni amb la seva proposta de la via canadenca.

Segons el PSC, Fernández va presentar la seva dimissió després de les passades eleccions espanyoles, un cop acabat el cicle electoral, però abans que es presentés la ponència política per al Congrés del PSC i, per tant, abans que es conegués que es discutiria sobre la via canadenca.

Així, els socialistes asseguren que l’exdirigent del Baix Llobregat va al·legar “motius personals” quan va decidir deixar les seves responsabilitats orgàniques, i constaten que en aquell moment era impossible evidenciar diferències amb la ponència, amb la proposta de debat de la via canadenca o amb una ponència política que no estava ni tan sols presentada.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here