Recomanacions d’elBaix.cat sobre què fer els caps de setmana al Baix Llobregat. Moltíssima i variada oferta a prop de casa que et sorprendrà! Del 15 al 17 de juliol Castelldefels celebra una nova edició de les emblemàtiques Festes del Mar. Amb un ampli programa d’activitats vora el mar, aquestes festes se celebren cada any amb motiu de la diada de la Mare de Déu del Carme, patrona de pescadors i mariners

Aquest any, l’Ajuntament de Castelldefels, amb l’objectiu de que els ciutadans i visitants de Castelldefels puguin participar en una acció col·lectiva i siguin part de les Festes del Mar 2016, ha convocat la 1ª edició del Concurs d’Instagram Festes del Mar 2016.
Divendres, 15 de juliol

Avui divendres, dia 15, el programa comença a les 19 hores amb una Hora del Conte especial a la Biblioteca de la Platja Carme Romaní amb l’espectacle Les increïbles històries de les pirates Anne i Mary, a càrrec de la companyia Fontana.

Aquest any, el Mercat del Mar s’avança un dia i obrirà també el divendres, de 18 a 24 hores, amb paradetes artesanals i de temàtica marinera al llarg del passeig Marítim, entre els carrers 12 i 15. El dissabte a la tarda i durant tot el diumenge l’espai albergarà també activitats infantils, tallers i animació de carrer.

La jornada inclou la gran novetat d’aquest any: a les 22 h es produirà una encesa de bengales des de les diferents torres de defensa de la ciutat per alertar el veïnat de l’albirament de l’esquadra dels pirates Dragut i Otxalí:

  • Torre Barona (visible des del passeig Marítim amb carrer 514, carrer Navegants i carrer 517)
  • Torre de Guaita del Casal de Cultura (visible des del carrer Bisbe Urquinaona 19-21)
  • Torre de l’homenatge del Castell

Prèviament, a les 21.30 hores, la plaça de les Palmeres acull de nou el taller de country a càrrec de l’associació Castelldefels Balla Country. Al mateix espai, a les 22.30 hores, pren el relleu una nova edició del Sona-Festival, organitzat per la regidoria de Joventut amb la col·laboració de Sona i Felsfest. Aquest any compta amb els concerts de DRumba2 i Deceleratrix, grup guanyador del Nous Talents 2016.

Dissabte, 16 de juliol

Els plats forts de les festes arriben el dissabte 16. El programa inclou, en la vessant més esportiva, la 17a edició del torneig 4×4 de vòlei platja “Voleiboom” al Beach Club Esportiu El Péndulo (10 h); el Mercat del Mar (11-24 h); i l’emblemàtica representació del Desembarcament de Pirates (20 h) a la platja precedida d’una Cercavila de Pirates amb els actors, actrius i figurants que hi participen. 

La cercavila surt de la plaça de les Palmeres (19 h) per arribar a l’alçada del carrer 11, al lloc del Desembarcament Pirata, coordinat i dirigit per l’escola d’arts escèniques de Castelldefels Performing Arts. 

Després (21.15 h), torn per a la Sardinada popular organitzada per l’Agrupació de Pirates Sardiners, focs artificials entre els carrers 13 i 15 (23.30 h) i el concert-ball amb l’orquestra Moonlight (23.45 h) a la plaça de les Palmeres.

També el dissabte, 16 de juliol, dia de la Mare de Déu del Carme, té lloc la Missa solemne en honor a la patrona a l’església de Can Bou (18 h) i, a continuació, la tradicional Processó pels carrers dels barris amb tradició marinera i pel centre de Castelldefels, organitzada pel Club NàuticCastelldefels, el ClubMarítim Castelldefels i la Parròquia Santa Maria de Castelldefels, amb la coordinació del comodor del Club Marítim, Lorenzo León. 

El recorregut finalitzarà al Club Marítim on la Verge embarcarà fins el Club Nàutic, si l’estat de la mar ho permet. En cas contrari el recorregut es farà per carretera.

*S’ha programat per al dissabte, 18 de juliol (18.15-2.15 h) un servei especial d’autobús gratuït des del centre a la platja i a la inversa: Parades: carrer Santiago Rusiñol/Pintor Serrasanta i Carrer 11/Passeig Marina.

D’altra banda, de 10 a 21 hores, l’associació ARTDEFELS organitza la 1a Trobada d’Urban Sketchers de Castelldefels. Aquesta trobada consisteix en un itinerari que portarà a tots els participants per diferents localitzacions de Castelldefels, com ara el Castell, l’església de Santa Maria, el Mercat del Mar i el Desembarcament Pirata a la platja de Castelldefels, on llapis en mà podran dibuixar les millors escenes de les festes i del municipi.

Diumenge, 17 de juliol

Diumenge 17, a la platja continua el torneig 4×4 de vòlei platja “Voleiboom” (10 h) i el Mercat del Mar (11-22 h), mentre que a la plaça de les Palmeres tindrà lloc l’espectacle familiar de circ, música i malabars LP MIX, a càrrec de la companyia Lp. A les 20 h, temps per gaudir del tradicional Concert de l’Associació Musical de Castelldefels a l’Església de la Mare de Déu del Carme (Can Bou). 

El cap de setmana i les Festes del Mar es tanquen a les 21.45 h a la plaça de les Palmeres al compàs de la cantada d’havaneres amb el grup Son de l’Havana complementada amb el tradicional repartiment de rom cremat.

Programa Festes del Mar 2016

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here