Recomanacions d’elBaix.cat sobre què fer els caps de setmana al Baix Llobregat. Moltíssima i variada oferta a prop de casa que et sorprendrà! Des del 8 de juliol i fins a aquest dissabte 23, es celebra a Martorell la 3a edició del Festival PAS, Pont a les Arts Sonores, amb una programació eclèctica i una forta aposta per les propostes internacionals on hi destaquen la música negra, el jazz i el flamenc

El Pont del Diable és un lloc emblemàtic per a la gent de Martorell i un espai perfecte per gaudir d’una bona programació de concerts en les nits d’estiu. Aquest any el Festival Pas, Pont a les Arts Sonores, arriba a la seva 3a edició i presenta una programació eclèctica pensada per a diferents públics.

Els concerts són gratuïts i a l’aire lliure. Se celebren durant tres caps de setmana de juliol (8, 9 i 10 de juliol – 15 i 16 de juliol – 22 i 23 de juliol) i, per tant, aquest és el darrer cap de setmana que es pot gaudir del marc incomparable del Pont del Diable com a teló de fons.

Van donar el tret de sortida el divendres 8 de juliol el holandesos Bruut!, un quartet de jazz bandarra i atrevit, enèrgic, elegant i, sobretot, molt original. Dissabte 9 de juliol va ser el torn la cantant de Chicago Velma Powell amb la seva banda habitual, els Bluedays. El segon cap de setmana, divendres 15 de juliol, va ser el torn de The Gramophone Allstars Big Band, una impressionant big band que fusiona la música jamaicana amb la música afroamericana, com el jazz, el soul, el funk i el rhythm&blues; i el dissabte 16 de juliol va actuar el cantant Zalon, molt conegut per ser vocalista d’Amy Winehouse.

I aquest cap de setmana?

Avui divendres 22 de juliol actuaran Obeses, que faran parada a Martorell dins de la seva Gira Llegendària, però ho faran d’una manera molt especial, acompanyats per la Coral Ars Nova de Martorell, dirigida per Xavier Pagès.

I finalment demà dissabte 23 de juliol hi haurà una actuació molt especial amb Sonia Olla & Ismael Fernández que venen a presentar l’espectacle Tablao Sevilla. La bailaora i el cantaor representen el flamenc tradicional en la seva forma més pura, un tribut a la vitalitat, a l’emoció, al drama i a la passió. Des de fa dos anys viuen a Estats Units on van ser descoberts per la cantant Madonna, que els va contractar per a que l’acompanyessin a la seva gira mundial 2015-2016.

A més a més: Exposició fotogràfica

Aquest any, dins la programació del PAS, podreu visitar també l’exposició fotogràfica Take it like a woman de Josep Maria Palou, dedicada a dones del món de la música. La mostra, que es podrà visitar fins al 24 de juliol, és un homenatge explícit a un grup de dones que s’han fet un lloc en l’escena artística, per la seva sensibilitat, creativitat, autenticitat i talent.

Una exposició que fuig dels tòpics i ens apropa els sentiments, les emocions i la intensitat amb què artistes com Madonna, Rihanna, Patti Smith, Luz Casal, Kylie Minogue, Roxette, Janis Siegel, Tina Turner, Yuha Wang, Liza Minnelli, P.J. Harvey, Anastacia, Sara Baras o Katy Perry, entre moltes altres, viuen dalt l’escenari. Aquesta exposició té lloc al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna. (Passeig Quarter, 9 – Divendres i dissabtes: de 21:00 h a 24:30 h. Diumenges: de 12:00 h a 14:00 h).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here