Aquest estiu des d’elBaix.cat ens preocupem per els més animals de la casa. Al Baix Llobregat, com arreu, hi ha milers de mascotes a les llars, que són un més de la família. És per això que hem apostat per dedicar l’agost a donar consells a diari sobre la cura dels vostres gossos, gats, conills, periquitos, tortugues, peixos, etc etc etc. Esperem que en gaudiu!

Els rèptils canvien la pell a mesura que van creixent, però poden patir problemes durant la muda si la temperatura i humitat, l’alimentació o la salut no són les adequades.

La pell que es va desprenent es torna més opaca i fins i tot perd transparència a la zona dels ulls, cosa que dificulta la seva visió. A més, durant aquest procés l’animal està més nerviós i perd la gana.

Algunes vegades poden patir problemes durant la muda, essent la manca d’humitat ambiental la causa més freqüent. Per evitar-ho convé que us assabenteu de la humitat ideal que requereix el vostre rèptil i que adquiriu un higròmetre per controlar el nivell.

La pell dels llangardaixos es desprèn per pegats però en ocasions no els cauen dels dits, la cua o les espines dorsals (en el cas de les iguanes) i poden arribar a comprimir la circulació. Per ajudar-los, convé que els proporcioneu un lloc humit dintre del terrari on puguin fregar-se.

En el cas de les serps, algunes vegades se’ls queda adherida la pell de la punta de la cua o a les escates oculars, cosa que els pot provocar lesions als ulls. Per evitar-ho podeu posar un recipient amb aigua perquè es remullin i alguns objectes aspres perquè es freguin.

Font: Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here