Aquest estiu des d’elBaix.cat ens preocupem per els més animals de la casa. Al Baix Llobregat, com arreu, hi ha milers de mascotes a les llars, que són un més de la família. És per això que hem apostat per dedicar l’agost a donar consells a diari sobre la cura dels vostres gossos, gats, conills, periquitos, tortugues, peixos, etc etc etc. Esperem que en gaudiu!

Si ja teniu un gos i voleu adoptar un gatet o al contrari, si seguiu certes pautes en un primer moment és possible aconseguir que s’acceptin l’un a l’altre sense problemes i convisquin sota el mateix sostre.

Així, quan els presenteu no permeteu que el gos assetgi el gat per olorar-lo, perquè, encara que el vostre gos no sigui gens agressiu, al gat no li agrada que es prenguin gaire confiances amb ell i intentarà fugir, cosa que incentivarà en el gos l’instint de persecució. I aquesta és la pitjor manera de començar una convivència.

Per evitar això, és millor que feu que el vostre gos s’estiri al terra de costat i romangui quiet mentre el gat l’olora.  Si teniu a casa un gat i voleu adoptar un cadell de gos, com que el gat és un animal molt curiós de seguida se sentirà atret pel gos, però heu d’ajudar-lo a apropar-s’hi a la vegada que va guanyant confiança en si mateix, perquè vegi que el cadell no és un perill per a ell.

En el cas que el gat vulgui amagar-se del cadell, no li ho impediu i faciliteu-li tenir el seu menjar i la seva safata de sorra en un lloc on no el molesti la presència del gos. A poc a poc anirà guanyant confiança i retornarà a la seva rutina diària.

Per afavorir la convivència entre els dos animals, premieu-los cada vegada que veieu que interactuen de manera positiva.

Font: Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here