Aquest estiu des d’elBaix.cat ens preocupem per els més animals de la casa. Al Baix Llobregat, com arreu, hi ha milers de mascotes a les llars, que són un més de la família. És per això que hem apostat per dedicar l’agost a donar consells a diari sobre la cura dels vostres gossos, gats, conills, periquitos, tortugues, peixos, etc etc etc. Esperem que en gaudiu!

Aquesta serp és originària de la zona occidental d’Àfrica, on hi ha una temperatura d’entre 22ºC i 30ºC durant tot l’any i pluges d’abril a novembre. Generalment viu sota troncs i en caus al terra, però també pot pujar als arbres i moure’s per l’aigua.

La pitó bola adulta pot mesurar d’1,30 a 1,50 m i pesar més d’1,5 kg i la seva esperança de vida oscil·la entre els 20 i els 30 anys.

Es tracta d’una serp molt tímida, inofensiva i poc agressiva, tot i això cal tenir en compte que davant de moviments bruscos o en una situació angoixant es pot posar nerviosa.

Generalment, s’alimenta de petits mamífers, sobretot ratolins, als quals ofega amb els anells del seu cos i després els engoleix sencers.

El terrari ha de fer una mida mínima de 100 x 50 x 50 cm per a un exemplar adult i 80 x 50 x 50 cm per a un de jove. El podeu complementar amb un substrat format per fibra de coco o paper de diari i amb troncs i plantes.

També necessitarà una zona fresca amb aigua tèbia on banyar-se i beure.

Per simular el seu hàbitat i evitar problemes amb la muda convé que li proporcioneu una humitat relativa d’entre el 60 i el 90%. Quant a la temperatura, durant el dia ha de rondar els 26-32ºC mentre que a la nit, els 24ºC. Per aconseguir aquestes condicions necessitareu plaques tèrmiques de ceràmica, focus de llum i infraroigs.

Font: Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here