Aquest estiu des d’elBaix.cat ens preocupem per els més animals de la casa. Al Baix Llobregat, com arreu, hi ha milers de mascotes a les llars, que són un més de la família. És per això que hem apostat per dedicar l’agost a donar consells a diari sobre la cura dels vostres gossos, gats, conills, periquitos, tortugues, peixos, etc etc etc. Esperem que en gaudiu!

Si voleu tenir peixos com a mascota, haureu d’aconseguir un bon aquari i tenir en compte que aquests aparells necessiten certa dedicació. Per escollir un aquari cal que considereu aquests factors:

• La mida de l’aquari: haureu de decidir la mida de l’aquari segons l’espai que teniu disponible a casa, però, a més, és important saber que quan més gran sigui l’aquari més fàcil serà el seu manteniment però comportarà més temps canviar-li l’aigua.

• El tipus d’aigua: hi ha peixos d’aigua dolça o d’aigua marina. Dintre de la categoria d’aigua dolça hi ha aigua freda i aigua calenta o també anomenada tropical. Generalment, la majoria dels peixos que es venen són d’aigua dolça tropical. Això és degut a que resulta més costós aconseguir aigua marina, encara que per a aquesta aigua hi ha una major quantitat d’espècies de peixos.

• Les classes de peixos: és important que escolliu adequadament les espècies de peixos que voleu tenir al vostre aquari per que no pateixin problemes. Per exemple, els peixos que viuen més i són més resistents viuen en aigua dolça, i els peixos com el guppys i el pallassos viuen en aigua salada.

• Els preus dels aquaris: podeu trobar aquaris de peus molt diversos segons la mida, però a banda d’això penseu que també haureu d’adquirir filtres, condicionadors, accessoris decoratius, menjar per a peixos…

Font: Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here