Aquest estiu des d’elBaix.cat ens preocupem per els més animals de la casa. Al Baix Llobregat, com arreu, hi ha milers de mascotes a les llars, que són un més de la família. És per això que hem apostat per dedicar l’agost a donar consells a diari sobre la cura dels vostres gossos, gats, conills, periquitos, tortugues, peixos, etc etc etc. Esperem que en gaudiu!

Per a una correcta alimentació, els conills necessiten vitamines i minerals, que sovint els facilitem mitjançant les pastanagues i altres aliments que podem trobar a les botigues especialitzades en mascotes, però també hem d’incloure en la seva dieta el fenc, ja que es tracta d’un vegetal que té molta fibra i propietats molt bones per a les seves dents, ja que els ajuden a desgastar els seus incisius, que no deixen mai de créixer i els poden causar problemes.

Així, convé proporcionar-los almenys un manat de fenc fresc cada dia per assegurar-nos que conserva el seu valor nutritiu, i retirar de la gàbia el restant de dies anteriors. Si el conill s’acaba tota la ració podeu donar-li més fenc, però eviteu posar-lo en contacte amb els excrements del conill perquè si s’ho menja contaminat podria emmalaltir.

Si adquiriu diversos sacs de fenc heu de tenir en compte que els heu de guardar en un lloc fresc i sec, i evitar que els toqui directament el sol, a més, no convé que els canvieu a un altre recipient sinó que els mantingueu en el seu embalatge original.

Com que hi ha molts tipus de fenc (de civada, d’alfals, de pastura…) podeu variar de tant en  tant el que li doneu al vostre conill, perquè no s’avorreixi, a més cadascun li proporcionarà uns nutrients diferents.

Font: Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here