La Festa Major d’Estiu de Castelldefels, que se celebra del 13 al 16 d’agost, es presenta enguany amb un programa d’activitats per a tots els públics pensades per a comptar amb la participació dels veïns de la ciutat i que serveix com a pol d’atracció per a visitants d’altres municipis
El programa torna a combinar manifestacions de la cultura tradicional catalana (Correfoc, Gegants, Cercavila, Castells, la Processó, els grallers, etc), a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular, amb concerts al carrer, la cantada d’havaneres, activitats infantils o esportives (com el clàssic UE Castelldefels – UD Vista Alegre o el torneig solidari de futbol sala).

Les festes van comptar amb una primera activitat el passat dissabte 7 d’agost al parc de la Muntanyeta, la representació de la “Llegenda del Gar-i-got”.

Pel que fa a la inauguració oficial, el pregó de les festes anirà a càrrec d’Òscar Camps, fundador de l’ONG ProActiva Open Arms (13 d’agost – 20.30h Des del balcó de l’Ajuntament). El pregó es podrà seguir en directe a través de CastelldefelsTV , ElCastell.org i Castelldefels.org

Pel que fa als concerts, el programa presenta el dels Mojinos Escozíos (16 d’agost – 0h Plaça de l’Església), el del grup 9SON (13 d’agost – 0h Plaça de l’Església) o l’actuació de l’orquestra Taxman Band, protagonistes del ball de Festa Major (15 d’agost – 23.30h Plaça de l’Església).

Grans novetats

Les festes comptaran enguany amb activitats que de ben segur comptaran amb una gran participació. Ens referim a les Activitats d’aigua (13 d’agost – d’11 a 14h Parc de la Muntanyeta) i al “Holi Dolli Festival” (16 d’agost – 19h Parc de la Muntanyeta).

Pel que fa a la primera, és una activitat adreçada a totes les edats que comptarà amb el conegut com a “Splash Slide”, un supertobogan de 127 metres de llargada, i una piscina per als més menuts (de 0 a 6 anys). La idea és convertir el Parc de la Muntanyeta en un parc aquàtic. És per aquest motiu que les persones que vulguin participar cal que portin banyador i tovallola. 

La segona, coneguda també com a “Festa Holi”, és un espectacle per a totes les edats, ple de colors, actualment una de les festes més esperades i desitjades. Es recomana portar roba vella.

Espai Jove 

Per segon any consecutiu, els joves de Castelldefels tornaran a comptar amb espais i propostes pròpies. Alguns exemples són els concerts de Sybarites i 4 Formatges (13 d’agost – 0.30h Plaça Joan XXIII), la Grimpa Gimkana (14 d’agost – d’11 a 14h Parc de la Muntanyeta) o el Torneig solidari de futbol sala (16 d’agost – de 9 a 16h Pista poliesportiva de Can Roca), coorganitzat pel Club de Futbol Sala Castelldefels i el col·lectiu d’associacions juvenils.

El Castell de Nit

Del 12 al 16 d’agost (de 22 a 2h), es podrà visitar el Castell en jornades nocturnes de portes obertes. L’espai albergarà a més els concerts de The Sey Sisters dins del Cicle Contrabaix (12 d’agost – 22h Jardins del Castell) o la cantada d’havaneres a càrrec del grup Barcarola, amb rom cremat (14 d’agost – 22.30h Jardins del Castell).  

Fira d’atraccions

Com és tradició, la Fira d’atraccions, organitzada per la Coordinadora de Firaires, funcionarà del 12 al 16 d’agost a la seva ubicació habitual, la Plaça Teresa Claramunt.

Focs Artificials

Els Focs Artificials (16 d’agost – 23h Passeig Marítim, entre els carrers 13 i 15) seran un altre dels punts forts de les Festes. Uns focs que arribaran abans del concert de Mojinos Escozíos. Com altres anys i per facilitar la mobilitat de la ciutadania, l’Ajuntament ofereix un servei gratuït de busos entre el centre de la ciutat i la platja (i a l’inversa). Funcionarà de forma ininterrompuda de 21.30 a 0.30h. Les parades estaran al carrer Santiago Rusinyol cantonada amb Pintor Serrasanta i al carrer 11 cantonada amb Passeig de la Marina.

Altres activitats

La Festa Major d’Estiu inclourà, com és habitual, activitats com el XVII Torneig d’Escacs de Festa Major, les classes obertes de Tai-txi-txuan i txi-kung a càrrec de l’Escola Joanyinyang (al parc de la Muntanyeta) o els espectacles d’animació infantil (amb Wamba Balouba Balambambú o la ludoteca pels més petits). També s’oferirà un taller de country amb el grup Castelldefels Balla Country (a l’espai davant de la Biblioteca Ramón Fernández Jurado).

Les activitats de caire més religiós, el 15 d’agost, inclouran la Missa Patronal (11h Església de Santa María), la Processó pels carrers de la ciutat a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular (a partir de les 12h) i la Missa Rociera, amb l’actuació del Coro Rociero Blanca Paloma (a partir de les 18h Església de Santa María).

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here