Com cada any, l’Agrupació apropa a la localitat baixllobregatina la cultura tradicional catalana i tira endavant una part important de les activitats que conformen el programa de les festes, que s’inicia avui. La representació de la Llegenda del Gar-i-got, el Correfoc, la Cercavila, les Matinades o la plantada de Castells en són alguns exemples

L’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels (ACPC) torna a tenir enguany un paper important dins del programa d’activitats que configuren la Festa Major d’Estiu 2016.

L’entitat, nascuda el 1982, acostarà algunes de les manifestacions més destacades de la cultura tradicional catalana pel gaudi dels ciutadans de Castelldefels i les persones que visitin la nostra vil·la vingudes d’altres municipis. La representació de la Llegenda del Gar-i-got, el passat dissabte 6 d’agost, va ser un primer tast de la resta d’activitats que l’Agrupació durà a terme aquests dies.

Castells

Abans de la plantada del proper dilluns 15, els Castellers de Castelldefels faran un assaig especial aquest divendres 12 (a partir de les 19.30h l’assaig de la canalla i de les 21h el dels troncs i les pinyes) que es farà al local de l’Agrupació a l’Avinguda Lluís Companys, 16.

La plantada de Castells, dilluns 15 d’agost (17h), tindrà lloc a la Plaça de l’Església i comptarà amb la participació de les colles convidades dels Xicots de Vilafranca, els Castellers de Roquetes i els propis Castellers de Castelldefels. La Colla Jove de Vilafranca finalment no hi podrà participar.

Correfoc

La Porta de l’Infern i el Correfoc arribaran dissabte 13 d’agost a partir de les 21h. En primer lloc, la Porta de l’Infern a la Plaça de l’Església i, a partir de les 21.30h, el Correfoc pels carrers de la ciutat, que comptarà amb els Diables de Castelldefels i el Drac Gar-i-Got i les colles de Diables de la Barceloneta, la Pobla de Mafumet i el Papiol, el Drac de la Múnia i la Sirena diabòlica de Vilanova i la Geltrú i la colla de tabalers dels Desterrats de Vilanova.

El recorregut del Correfoc serà el següent: Sortida de la Plaça de l’Església, c/Arcadi Balaguer, c/Dr.Ferran, c/Llibertat, c/Pompeu Fabra, c/Dr.Barraquer, c/Bisbe Urquinaona, c/Santiago Rusiñol, c/Pintor Serrasanta i arribada a la Plaça de l’Església.

A continuació, tindrà lloc una batucada pels carrers del centre, des de la Plaça de l’Església fins a la Plaça Joan XXIII, a càrrec dels Diabòlics Músics de Sant Boi i organitzada pel col·lectiu d’associacions juvenils Espai Jove.

Gegants i Cercavila

Un any més, els Gegants de Castelldefels arribaran a la Plaça de l’Església (diumenge 14, a partir de les 13h). L’Arnau i la Jordana estaran acompanyats pels barons de l’Eramprunyà (el Jaume i la Constança) i el Dragut i l’Otxalí.

L’arribada dels grallers serà a la tarda, a partir de les 19.30h. Sortiran de la Plaça de l’Estació, passant per l’Avinguda Santa Maria i arribant a la Plaça de l’Església. Comptarà amb la participació de la Colla de Grallers de Mar i Cel, l’Escola de Grallers de Sitges, la Colla Toc de Vent de Castelldefels i l’Escola de Grallers de l’ACPC.

A partir de les 20h, serà el torn de la Cercavila pels carrers del centre de la ciutat. Comptarà amb el Drac Gar-i-Got, els Castellers de Castelldefels, la Colla de Gegants i Capgrossos de Castelldefels, la Colla infantil de Bastoners i la Colla Jove de Bastoners de Castelldefels, el ball de panderetes, el ball de cintes, el ball de gitanes, la Colla de Ball de Bastons de Les Roquetes, la Colla de Bastoners de Canyelles i la participació de l’associació Colla Nova de Bastoners de Castelldefels.

El recorregut serà: Sortida de la Plaça de l’Església, c/Arcadi Balaguer, c/Dr.Ferran, c/Llibertat, c/Pompeu Fabra, c/Dr.Barraquer, c/Bisbe Urquinaona, Avinguda Primer de Maig i arribada a la Plaça de l’Església.
A continuació, tindrà lloc el ball de Diables i la declamació de les sàtires, també a la Plaça de l’Església.

Matinades i Processó

Dilluns 15 (a partir de les 8h), el Grup de Grallers de l’Agrupació protagonitzarà les Matinades pels carrers de la ciutat, començant per la Plaça de l’Església. Comptarà amb la participació de la Colla de Grallers de Mar i Cel, l’Escola de Grallers de Sitges, la Colla Toc de Vent de Castelldefels i l’Escola de Grallers de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels.

El mateix dia, a partir de les 12h, l’Agrupació farà la Processó pels carrers del centre de la ciutat, amb el suport de la parroquia de Santa Maria de la Salut de Castelldefels i la participació de l’associació Colla Nova de Bastoners de Castelldefels. 

El recorregut serà: sortida de l’Església de Santa Maria, c/11 de Setembre, c/Pompeu Fabra, c/Dr.Barraquer, c/Arcadi Balaguer i arribada a la Plaça de l’Església.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here