Hi ha dos denunciats a Cornellà de Llobregat i a Castellar del Vallès

Els Agents Rurals van dur a terme al cap de setmana passat un operatiu contra el tràfic i la venda il·legal d’ocells fringíl·lids a diferents indrets de l’àrea metropolitana de Barcelona. 

En l’operatiu, els Agents Rurals van intervenir 915 ocells silvestres de cant a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) i a Castellar del Vallès (Vallès Occidental) i van denunciar dues persones. La primera actuació es va realitzar a un traficant que estava venent ocells a la Plaça Tàrrega de Cornellà de Llobregat, al qual se li van intervenir 36 ocells fringíl·lids. 

En aquest cas, els agents van denunciar un veí de Badia del Vallès a qui ja se l’havia denunciat el passat 11 de setembre de 2015 per intentar vendre 80 ocells en un mercat il·legal a Barberà del Vallès.

La segona intervenció es va dur a terme a Castellar del Vallès quan es va interceptar un vehicle amb un traficant, a qui feia temps s’estava investigant, que es dirigia cap a Barberà del Vallès per vendre’ls en un dels mercats il·legals. A dins del vehicle es van trobar 58 ocells fringíl·lids i una gran quantitat de capses de cartró plegades que es fan servir per lliurar els ocells als compradors.

Una vegada identificat el traficant i intervinguts els ocells es va fer una inspecció a unes dependències annexes al domicili de la persona denunciada on es van localitzar 821 exemplars de diferents espècies d’aus fringíl·lides. La gran majoria d’aquest ocells es corresponen amb exemplars joves de l’any, novelles, destinats al comerç il·legal i pertanyen a les especies de cadernera (735), passerell (52), verdum (85) i pinça comú (7).

De les investigacions realitzades es desprèn que la procedència d’aquests animals és Andalusia, a través de diferents proveïdors que els capturen il·legalment del medi natural i per diferents mitjans els transporten fins a Catalunya. Cap de les dues persones denunciades ha acreditat cap autorització excepcional que pogués emparar la seva captura legal en el medi natural. No obstant, els ocells no disposaven de l’obligatòria anella oficial. 

Tots els exemplars presenten evidències d’haver estat capturats recentment.Atès que a Catalunya enguany no s’ha permès la captura d’aquest tipus d’ocells directament del medi natural, en el mercat negre es venen fàcilment amb preus que oscil·len entre els 10 i 35 euros per ocell. 

El valor econòmic en el mercat il·legal del total dels 915 ocells intervinguts s’estima que supera els 10.000 euros.Tots els ocells intervinguts han estat traslladats a un Centre de Fauna del Departament de Territori i Sostenibilitat per a passar una revisió veterinària i iniciar la seva reintroducció al medi natural.

Les investigacions efectuades pel Grup de Suport de Fauna i Flora del Cos d’Agents Rurals indiquen que els ocells han estat caçats furtivament i que les persones denunciades feia temps que es dedicaven a comercialitzar els ocells després d’haver-los comprat il·legalment a caçadors furtius.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here