La massiva participació ciutadana ha marcat el 13 al 16 d’agost una nova edició de la Festa Major de Castelldefels. Unes 3.000 persones al concert de Mojinos Escozíos a la plaça de l’Església, més de 5.000 al parc de la Muntanyeta per gaudir de la festa Holli Dolli, més de 4.000 a la festa Va Parir Tour de Ràdio Flaixbac al campus universitari o les més de 2.000 a l’activitat d’aigua Splash Slide mostren el poder de convocatòria que ha tingut aquesta edició 2016 de la Festa Major d’Estiu

Les festes s’obrien oficialment el passat 13 d’agost amb el pregó d’Òscar Camps i Oriol Canals, membres de l’ONG ProActiva Open Arms).
El programa presentava enguany un ventall d’activitats per a tots els públics pensades per comptar amb la participació de les veïnes i veïns de la ciutat i que ha funcionat com a pol d’atracció per a visitants d’altres municipis. El programa tornava a combinar manifestacions de la cultura tradicional catalana (Correfoc, Gegants, Cercavila, Castells, la Processó, els grallers, etc), a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular, amb concerts al carrer, la cantada d’havaneres, activitats infantils o esportives, com el clàssic UE Castelldefels – UD Vista Alegre o el torneig solidari de futbol sala.

Les festes van comptar amb un pròleg el passat 7 d’agost al parc de la Muntanyeta, la representació de La llegenda del Garigot.

Pel que fa a la inauguració oficial, el pregó de les festes anar a càrrec d’Òscar Camps i Oriol Canals, membres de l’ONG ProActiva Open Arms. El pregó des del balcó de l’ajuntament es va poder seguir en directe a través de CastelldefelsTV, ElCastell.org i Castelldefels.org.

La música en directe va estar encapçalada pel concert de Mojinos Escozíos, que va aplegar unes 3.000 persones a la plaça de l’Església. Al mateix espai també es va poder gaudir del grup 9SON o l’actuació de l’orquestra Taxman Band, protagonistes del ball de Festa Major.

Grans novetats

Les festes han comptat amb important novetats que a més han estat de les propostes més concorregudes i que han recuperat la participació del públic jove. Així, ls festa Holli Dolli al parc de la Muntanyeta va aplegar més de 5.000 persones. En la mateixa línia, la festa Va Parir Tour de Ràdio Flaixbac a la plaça Guillermo Marconi va comptar amb una assistència superior a les 4.000 persones i l’activitat familiar d’aigua Splash Slide va atreure a més de 2.000.

Espai Jove 

Per segon any consecutiu, els joves de Castelldefels van tornar a comptar amb espais i propostes pròpies. Alguns exemples han estat els concerts de Sybarites i 4 Formatges a la plaça Joan XXIII, la Grimpa Gimkana o el Torneig solidari de futbol sala a la pista poliesportiva de Can Roca, coorganitzat pel Club de Futbol Sala Castelldefels i el col·lectiu d’associacions juvenils.

El Castell de Nit

Del 12 al 16 d’agost, es va poder visitar el Castell en jornades nocturnes de portes obertes. L’espai va albergar a més els concerts de The Sey Sisters dins del Cicle Contrabaix o la cantada d’havaneres a càrrec del grup Barcarola, amb rom cremat.

Fira d’atraccions

Com és tradició, la Fira d’atraccions, organitzada per la Coordinadora de Firaires, va funcionar del 12 al 16 d’agost a la seva ubicació habitual, la Plaça Teresa Claramunt.

Focs Artificials

Els Focs Artificials van ser un altre dels punts forts de les Festes. Uns focs que van arribar just abans del concert de Mojinos Escozíos. Com altres anys i per facilitar la mobilitat de la ciutadania, l’Ajuntament va oferir un servei gratuït de busos entre el centre de la ciutat i la platja (i a l’inversa).

Altres activitats

La Festa Major d’Estiu va incloure, com és habitual, activitats com el XVII Torneig d’Escacs de Festa Major, les classes obertes de Tai-txi-txuan i txi-kung a càrrec de l’Escola Joanyinyang o els espectacles d’animació infantil (amb Wamba Balouba Balambambú o la ludoteca pels més petits). També es va oferir un taller de country amb el grup Castelldefels Balla Country.

Les activitats de caire més religiós, el 15 d’agost, van integrar la Missa Patronal a l’Església de Santa María, la Processó pels carrers de la ciutat i la Missa Rociera, amb l’actuació del Coro Rociero Blanca Paloma.

Font: Ajuntament de Castelldefels 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here