Aquest estiu des d’elBaix.cat ens preocupem per els més animals de la casa. Al Baix Llobregat, com arreu, hi ha milers de mascotes a les llars, que són un més de la família. És per això que hem apostat per dedicar l’agost a donar consells a diari sobre la cura dels vostres gossos, gats, conills, periquitos, tortugues, peixos, etc etc etc. Esperem que en gaudiu!

Segons els psicòlegs és beneficiós per al desenvolupament infantil conviure amb una mascota. Però s’ha de tenir cura en l’elecció d’aquesta, perquè no totes són adequades per als nens.

Les mascotes més populars entre les famílies amb fills són els gossos perquè són fidels i afectuosos, però els gats també són capaços de desenvolupar un fort vincle d’unió amb la seva família humana i ser molt afectuosos, de manera que també es poden convertir en bons companys de jocs dels nens. A més, els gats són uns animals molt més fàcils d’educar que els gossos, són molt juganers i actius i els encanta que els acaronin.

Tot i això, cal tenir en compte que és recomanable que el gat hagi après a conviure amb humans des de ben petit, perquè sigui més senzill socialitzar-lo. Els gats, per la seva mida són fàcils d’agafar en braços per un nen i, fins i tot, de transportar, així que podreu anar de vacances amb ells.

A més, no requereixen gaire treball, ja que no cal treure’ls al carrer perquè facin les seves necessitats, les faran en una safata o les soterraran al jardí. Només cal que els raspalleu de tant en tant i que els proporcioneu algun lloc on afilar-se les ungles.

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here