Aquest estiu des d’elBaix.cat ens preocupem per els més animals de la casa. Al Baix Llobregat, com arreu, hi ha milers de mascotes a les llars, que són un més de la família. És per això que hem apostat per dedicar l’agost a donar consells a diari sobre la cura dels vostres gossos, gats, conills, periquitos, tortugues, peixos, etc etc etc. Esperem que en gaudiu!

La fruita i la verdura, encara que són saludables, no sempre senten bé als periquitos, per saber si la vostra au les digerirà bé haureu d’anar provant donant-li alguns bocinets i observant el seu estat posterior. 

Si no noteu que tingui problemes li podreu continuar donant aquella verdura o fruita.

Però teniu en compte no donar-li mai el menjar directament agafat de la nevera, el millor és que ho traieu una estona abans perquè es posi a temperatura ambient.

És molt important que teniu en compte que hi alguns aliments que no poden menjar mai els periquitos, perquè els provoquen problemes estomacals, aquest són, entre d’altre, l’alvocat, la ceba, la llimona, les prunes, els dàtils, les mongetes o les patates.

Tampoc són gaire recomanables els palets de xocolata o les barretes de pa amb pipes que algunes persones donen als seus periquitos, el millor és que els doneu unes barretes especials per a periquitos de venda en botigues especialitzades o que demaneu assessorament al veterinari per elaborar vosaltres a casa un aliment sa per al vostre ocell.

Per Redacció / Tot Sant Cugat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here