Un any més, coincidint amb el primer diumenge de setembre, l’associació d’Amics de Sant Salvador de Les Espases organitzen el tradicional Aplec a l’ermita que enguany arriba ja a la seva 89ª edició. Si el temps acompanya, s’espera que desenes d’olesans participin aquest diumenge 4 de setembre en una de les tradicions més arrelades al nostre municipi

L’aplec, organitzat pels Amics de Sant Salvador, inclou com és habitual la celebració de l’Eucaristia a l’ermita, a les 10 del matí, i que enguany oficiarà mossèn Enric Aymerich. Tot seguit també es farà el tradicional concurs de poesia, amb el tema “L’aplec a l’ermita”. Es podran també adquirir llibres, records, goigs, llànties, begudes i cafè.

No hi ha una hora de trobada per pujar fins a l’ermita. Tot i així, des de l’Ajuntament d’Olesa i coincidint amb l’Aplec s’ha organitzat una sortida guiada i comentada amb el títol “Sant Salvador, història d’un castell”. La sortida és prevista a les 8 del matí des de la plaça de Fèlix Figueras i Aragay, les places són limitades, l’activitat és gratuïta, i cal inscripció prèvia que es pot fer a través del 93.778.00.50, al correu sol…@olesademontserrat.cat o bé adreçant-se a la recepció de l’Ajuntament.

L´ermita de Sant Salvador de les Espases està documentada des de l´any 985. Es va construir aprofitant part dels fonaments, paret i pedres del que fou el castell de les Espases, del qual només hi ha les restes de la torre rodona que servia de vigilància.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here