Es van produir 4.846 accidents durant el primer semestre de l’any, xifra que augmenta per cinquè semestre consecutiu. El nombre d’accidents va pujar tant entre els homes com entre les dones. L’índex d’incidència, és a dir, l’indicador que posa en relació el nombre d’accidents amb el nombre de persones ocupades, augmenta en indústria i en els serveis, mentre que es redueix lleugerament en la construcció.

Pel que fa a regulació d’ocupació, es van donar 30 expedients que van afectar a 324 persones, mostrant així una disminució en el nombre de persones afectades respecte el darrer semestre de l’any anterior, disminució que també es dóna respecte al mateix període de l’any anterior. La majoria dels expedients registrats (43%) van ser de suspensió temporal de la relació laboral, el 40% van suposar la rescissió del contracte, i el 17% van correspondre a mesures de reducció de jornada.

L’activitat econòmica de fabricació de productes metàl•lics, amb 45 persones afectades i 4 expedients de regulació autoritzats, va ser la que va afectar el major nombre de persones. Les activitats de comerç a l’engròs també van ser de les que més persones van afectar per regulació d’ocupació, seguides de les indústries de productes farmacèutics i el comerç al detall.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here