Fins al 9 d’octubre Martorell recordarà la seva dedicació vitícola a través de la Festa del Roser 2016, amb la 6a Fira de Vins i Caves Vimart com a activitat central, al voltant de la qual s’han programat cates de vins maridats amb diferents arts

“El Roser és una de les festes capitals que tenim, junt amb la Festa Major i la Fira de Primavera. L’eix central és el vi, però també en formen part les activitats culturals, lúdiques i esportives que ofereixen les entitats”, ha dit el regidor de Cultura Sergi Corral, qui ha destacat que “enguany són 27 les entitats que s’impliquen en l’organització d’actes, força més que les 19 de l’any passat”. Això ha portat a estirar la festa fins al cap de setmana anterior.

El Vimart, protagonista principal de la festa
El Vimart del dissabte 8 d’octubre, la Fira de Vins i Caves a Martorell arriba a la sisena edició i Corral en destaca que “mantindrem l’aposta per millorar l’espai, les ubicacions de les parades de vins, caves i de gastronomia i la comoditat pels assistents introduïdes l’any passat. La DO convidada aquest 2016 és Pla de Bages, i comptem amb força cellers i comerciants locals que hi ha volgut participar”.

La temàtica vinícola es complementa amb els Racons del Vimart: una proposta diària en la que es maridaran vins amb literatura, cinema, música, gastronomia, filosofia, moda i, fins i tot, un pic-nic al pont del Diable”. Un d’aquests actes, que destaca Corral, és “la recuperació de la marca de vermouts local Berichó, una molt bona ocasió per fer-li un reconeixement al que va ser i al que pot ser en el futur, després d’una bona feina de producció i de disseny”.

Empar Moliner, pregonera

El Roser també s’omplirà de tradició, especialment el dissabte 8 d’octubre amb la festa del most i el pregó a càrrec d’Empar Moliner “una persona prou mediàtica qui, a més dels seus coneixements periodístics, és també entesa del món del vi”, diu Corral. 

La XXI Trobada d’Entitats del divendres, el correfoc dissabte i la 20a Fira d’Artesania, les puntaires, l’aplec de sardanes i les portes obertes a l’Enrajolada i a la Farmàcia Bujons seran algunes de les propostes tradicionals, patrimonials i de participació també presents.

Finalment, a la festa no hi faltaran els concerts “amb el Porró Festa, que divendres a la nit serà per a un públic jove a la plaça de la Vila i dissabte amb Los 80 Principales al pàrquing del Vapor. Fins i tot, presentarem una nova entitat, les Joventuts Musicals de Martorell”.
El programa, al web i a l’app Fes-t’ho a Martorell

Font: Ajuntament de Martorell 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here