Dimarts passat la candidatura de confluència de Martorell, va presentar per registre la sol.licitud de retirada de la periodista Empar Moliner com a pregonera de les festes, a causa de les “lamentables declaracions” fetes la setmana anterior al programa Matins de TV3 

Movem Martorell, candidatura amb quatre regidors a la oposició, va publicar el document d’entrada per registre de la seva sol.licitud de retirada d’Empar Moliner com a pregonera de les Festes del Roser 2016. 

La periodista va ser notícia una setmana abans per haver fet unes polèmiques declaracions en relació amb la moció proposada per CUP-Capgirem Barcelona per retirar l’estàtua de Colom de la ciutat. 

En resposta, Empar Moliner, habitual a programes de la televisió i ràdio públiques de Catalunya, va dir textualment “Si ha de fer un pas al costat, que el faci. Millor dit, endavant, al mar. Quina pena, que estàtues humanes i venedors de bosses falses no el segueixin”. 

La resposta del sindicat de manters va ser contundent: “La Sra. Moliner nos prefiere ahogados, pero nosotros seguiremos luchando por nuestros derechos”.

Davant la polèmica suscitada, Movem Martorell va publicar a les seves xarxes socials la seva crítica a tan lamentables declaracions i ha sol.licitat formalment que aquesta persona no sigui pregonera a les festes municipals. 

En declaracions del regidor Ricard Sánchez Gaya, que ha registrat personalment la sol.licitud, “en un moment en què la xenofòbia creix arreu d’Europa, és intolerable que una persona pugui fer aquest tipus de declaracions amb total impunitat, i molt més intolerable és que ho faci des d’un mitjà públic, que paguem entre totes i que hauria de prohibir discursos racistes i discriminatoris com aquest”. 

A més, afegia, “exigim al govern que no en sigui còmplice i no permeti que les Festes del Roser serveixin d’altaveu a un personatge que ens provoca vergonya.” 

Per la seva banda, el portaveu del Grup Municipal de Movem Martorell, José Simón, recorda que “Movem sempre hem denunciat el racisme i la xenofòbia en totes les seves formes al nostre municipi”. 

Recordem que durant la precampanya de les municipals,  Simón va ser denunciat, juntament amb la número 2 de la candidatura, la regidora Laura Ruiz, i un altre participant, per assistir a una manifestació en contra del partit d’ultra-dreta PxC, guanyant finalment el judici. 

Finalment ha sentenciat, “no podem tolerar ni una manifestació d’aquest tipus i molt menys premiar-la donant el privilegi de ser pregonera a una persona capaç de mostrar aquest menyspreu per altres persones”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here