L’esdeveniment d’aquest diumenge vol combinar esport i solidaritat amb les persones que pateixen una patologia mental

Aquest diumenge 9 d’octubre tindrà lloc el Cros Solidari per la Salut Mental , organitzat pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu , el Club d’Atletisme Sant Boi i l’Ajuntament. L’esdeveniment, que arriba a l’onzena edició, s’emmarca dins dels actes commemoratius del Dia Mundial de la Salut Mental . La novetat d’enguany és la “volta solidària”, que vol donar l’oportunitat a tothom a córrer o caminar per la salut mental.

El parc de la Muntanyeta acollirà les proves del Cros. A partir de les 10 h, estan previstes curses per a corredors i corredores de totes les edats. Primer serà el torn de les curses infantils i juvenils. La volta solidària, oberta a tothom, tindrà lloc a les 11.45 h i consistirà a córrer o caminar 500 metres. Per participar-hi no farà falta portar dorsal, ja que aquest recorregut no serà cronometrat. La darrera de les curses que es disputaran serà l’ ‘open’ popular. Les inscripcions continuen obertes.

El Cros Solidari pretén conscienciar-nos sobre la realitat de la malaltia mental, fer-la visible i valorar-ne la importància social. Vol ser també un exemple de superació de l’estigma i d’integració de l’esport a la nostra societat, ja que és una actitivitat oberta a la ciutadania on els protagonistes són escolars, atletes federats i totes aquelles persones que s’hi hagin inscrit.

La recaptació per les inscripcions es destina a programes solidaris i de recerca en patologies mentals amb l’objectiu de millorar l’assitència i la qualitat de vida de les persones amb aquests tipus de transtorns.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here