Europa viu un moment crític. Un moment de reptes majúsculs com el Brèxit, l’arribada massiva de refugiats, les conseqüències dramàtiques de la crisi econòmica o els atemptats terroristes a Brussel·les, Niça o Paris. 

Europa es veu obligada a repensar el seu futur. Calen solucions efectives per afrontar les qüestions més urgents i, alhora, obrir un debat de fons sobre com volem que sigui la Unió Europea i quines han de ser les noves bases per seguir endavant.
Des de la seva fundació, l’any 1951, i des del nostre ingrés ara fa 30 anys, la Unió Europea forma part de les nostres vides. Les decisions que es prenen a la UE ens toquen directament i tenen conseqüències en el nostre dia a dia. 

Les tenen a Olesa, Esparreguera o a Viladecavalls, igual que als pobles i ciutats de Suècia, Grècia, Irlanda o Polònia. Coses que hem assumit com a quotidianes, com l’oportunitat de fer un Erasmus, pagar amb una mateixa moneda o poder viatjar pel continent sense passaport, són exemples del que implica pertànyer a la UE.

Però darrerament molts ciutadans se n’han adonat que temes tan cabdals com la política energètica, les mesures per lluitar contra el canvi climàtic, la manera com acollim els refugiats, la política econòmica o els tractats internacionals de lliure comerç també són d’abast europeu. Mai com fins ara s’havia parlat tant de la UE i, per això, ara més que mai els ciutadans volen dir-hi la seva.

La Unió Europea del futur no només ha de ser un projecte per als ciutadans, sinó que ha de ser una projecte dels ciutadans. I per això cal un gran debat. El president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, el primer a ser escollit pels europeus, ha demanat una reflexió sobre el futur de la Unió d’aquí al 25 de març del 2017, quan celebrarem el 60è aniversari del tractat de Roma que va crear la Comunitat Econòmica Europea. 

Tots estem convidats a participar-hi, i aquest “tots” inclou, naturalment, els ciutadans del Baix Llobregat.

Per això, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i l’Ajuntament d’Esparreguera hem organitzat un acte que parteix d’una pregunta clara i directa: quina Europa vols? Serà un diàleg obert a tothom, on abordarem els reptes més urgents que té la Unió, les prioritats que s’ha marcat la Comissió Europea per fer-hi front i les vies que tenim, com a ciutadans, per participar de la presa de decisions a la UE. 

També per recollir les idees i les preocupacions de la gent del Baix Llobregat, i fer-les arribar a Brussel·les. Perquè la Unió Europea també es fa des dels municipis, us esperem aquest dimecres per parlar-ne i, sobretot, per escoltar-vos.

El diàleg ‘Quina Europa vols’ tindrà lloc el Dijous 20 d’octubre, a les 18:30h, a Sala de Can Pasqual (Carrer Cavallers, 26 d’Esparreguera).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here