Gavà destina prop de 2,8 milions d’euros a promoure la creació de llocs de treball. El Pla per l’Ocupació 2016-2017, que té el lema “Gavà impulsa, jo trobo feina”, pot beneficiar a unes 1.000 persones

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presentat avui el Pla per l’Ocupació de Gavà 2016-2017, que té el lema “Gavà impulsa, jo trobo feina”. Aquest pla intensifica les accions que s’estan duent a terme per promoure la creació de llocs de treballs amb la implicació de la ciutadania i amb una major dotació de recursos. En total, entre els recursos que hi destinaran l’Ajuntament, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Diputació de Barcelona, i la Generalitat de Catalunya, s’arribarà a prop de 2,8 milions d’euros.

Raquel Sánchez ha assegurat aquest matí que aquest “és un bon pla que arriba quan portem molt temps treballant en polítiques actives d’ocupació des de la nostra ciutat, i ho hem fet sobretot en els darrers anys en els que hem patit una greu crisi”. L’alcaldessa ha volgut recordar, en aquest sentit, que “el coneixement de la realitat des de la proximitat ens ha permet saber quins són els col·lectius que més han patit la crisi a la nostra ciutat i ens ha ajudat a dissenyar programes que en el seu moment van resultar innovadors como ara el 6+6”.

“Gavà impulsa, jo trobo feina” apel·la a la coresponsabilitat de la ciutadania per fer front a l’atur, una situació que pateixen 2.796 gavanencs, és a dir, el 13,38% de la població activa. Per a l’Ajuntament, l’èxit de les polítiques per a l’ocupació passa per una resposta proactiva de la ciutadania, és a dir, que aquesta s’impliqui activament per trobar una feina, formar-se laboralment o obrir un negoci. Aquest mateix compromís és el que demana a les empreses, a les quals s’ofereixen ajudes econòmiques per a la contractació de persones en situació d’atur.

Una novetat en aquest nou pla de xoc per l’ocupació resideix en la qüestió dels salaris. Tal i com explica Sánchez, “mantenim la coherència i el compromís que vam manifestar quan fa uns mesos vam defensar un sou mínim de 1.075 euros mensuals no només en els salaris dins de l’Administració sinó també en empreses contractades, i per tant traslladem aquest compromís en tots aquells plans d’ocupació que generem i demanem a les empreses que hi participen que respectin aquest salari mínim”. 

Això vol dir que des de l’Ajuntament només es faran contractacions amb o se’n subvencionaran les empreses que ofereixin salaris iguals o superiors als 1.075 euros bruts mensuals ó 12.900 euros bruts anuals per una jornada completa i incloent el prorrateig de pagues corresponents, una iniciativa que contrasta amb els 655,20 euros de Sou Mínim Interprofessional que fixa el Ministeri de Treball i Seguretat Social.

El Pla per l’Ocupació preveu contribuir a la inserció laboral d’uns 1.000 gavanencs amb un determinat perfil ocupacional. Segons ha explicat el tinent d’alcalde d’Economia de l’Ajuntament de Gavà, Jordi Tort, “hem intentat prioritzar i definir programes en funció de la situació familiar de les persones, del temps que porten en situació d’atur o de les seves habilitats o capacitats”. Per tant, persones en situació d’atur que no en reben cap prestació o subsidi, persones aturades de llarga durada, i menors de 25 anys, seran els col·lectius beneficiaris del Pla. Cal destacar que de les 2.796 persones en situació d’atur a Gavà, el 41,38% no tenen cap tipus de prestació; un 41,45% fa més de 12 mesos que està a l’atur; i el 16,8% són persones joves de menys de 25 anys.

El Pla per l’Ocupació 2016-2017 s’estructura en uns eixos concrets: plans d’ocupació; suport a l’autoocupació i a la creació d’empreses; ajuts econòmics a les empreses per a la contractació de persones en situació d’atur; i formació, assessorament i tutorització.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here