Canviar els actuals hàbits horaris per aconseguir una millor conciliació entre la vida personal i laboral és un repte que afecta tothom. Esplugues és l’únic municipi del Baix Llobregat i un dels dotze de Catalunya, en què aquests dies s’organitzen activitats per contribuir a establir les bases d’un canvi en la gestió del temps 

Les sessions presencials tindran lloc a 12 municipis diferents: Terrassa, Barcelona, Igualada, Sort, Lleida, Lloret de Mar, Vilafranca del Penedès, Reus, Tortosa, Girona, Mataró i Esplugues.

A cada municipi s’ha establert un calendari per tal de realitzar dues sessions. La primera és una conferència informativa a càrrec d’un membre de l’associació Iniciativa per a la Reforma Horària, mentre que la segona, que es realitza una setmana més tard, serà l’espai on es debatrà sobre els eixos de la reforma.  

Les inscripcions per a les sessions del procés participatiu es poden realitzar a través d’aquest enllaç.
A Esplugues…

Demà dimarts 8 de novembre, Esplugues acull una conferència a càrrec de Fabià Mohedano, promotor de la Iniciativa per a la Reforma Horària, i de Roger Buch, director del Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica de la Generalitat de Catalunya. Serà a l’Espai Baronda, de 18 a 19.30 hores.

Per altra banda, el següent dimarts, dia 15, es realitzaran sessions participatives i de debat, també a l’Espai Baronda, de 16.30 a 20 hores. Blanca Rodà, responsable de la planificació de processos participatius de la Generalitat, dirigirà les sessions.


Models de gestió del temps

El Procés Participatiu per a la Reforma Horària va sorgir de la societat civil i ara s’ha institucionalitzat. La Generalitat de Catalunya vol impulsar el canvi dels horaris laborals i educatius actuals i arribar a un Pacte Nacional sobre la Reforma Horària.

La idea parteix de la premissa que l’escenari actual, que prové del franquisme, dificulta gaudir d’una qualitat de vida digna i respectuosa amb les persones. Així doncs, es proposa considerar altres models de gestió de temps, més eficients, que permetin gaudir d’un temps de qualitat, millorar les relacions personals i assolir una major igualtat de gènere.

Ara és el moment, doncs, d’aportar idees i solucions que ajudin a reorganitzar millor el nostre temps.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here