Tres empreses de Sant Boi participen a la prova pilot del projecte BiTiBi
El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, van presentar la setmana passada, un projecte de col·laboració per fomentar l’ús combinat de tren i bicicleta. 

El projecte europeu BiTiBi oferirà una flota de bicicletes i un aparcament al costat de l’estació de Sant Boi que s’integrarà amb el sistema Bicibox de l’AMB. L’acord vol potenciar els desplaçaments multimodals amb tren i bicicleta i facilitar el transport sostenible.

El projecte europeu BiTiBi ha instal•lat un aparcament per a bicicletes elèctriques al costat de l’estació, amb capacitat per a un màxim de 24 bicis. Per poder utilitzar aquest aparcament i la flota de bicicletes caldrà ser usuari registrat del servei; per tant, només les persones que tinguin autorització podran fer-ne ús i disposaran de la targeta d’accés a l’aparcament. 

Aquesta iniciativa vol promoure la utilització combinada de la bicicleta i el tren en la mobilitat quotidiana, especialment en l’accés a la feina o als centres d’estudis.

Prova pilot

El projecte es va iniciar dimecres passat, amb una prova pilot de tres mesos de durada amb tres empreses de Sant Boi (Promaut, Parc Sanitari de Sant Joan de Déu i Fundació Marianao). 

El servei facilita dues bicicletes a dues persones de les empreses participants, que es comprometen a facilitar l’aparcament del vehicle i poder fer la recarrega de la bateria. La intenció és anar incorporant noves empreses del municipi. 

En aquest sentit, l’alcaldessa, Lluïsa Moret, va recordar el compromís de l’Ajuntament per fer de Sant Boi “una ciutat sostenible que lluita per aconseguir més i millor transport públic” .

Augment de l’eficiència energètica

La iniciativa forma part de les accions previstes en el marc del projecte europeu BiTiBi, guanyador d’una convocatòria de la Comissió Europea i pretén augmentar l’eficiència energètica del transport europeu gràcies a l’oferta de serveis que promouen la intermodalitat bici-tren-bici.

Ferrocarrils de la Generalitat és una de les 10 empreses que formen part del projecte i que impulsen les proves pilot que tenen lloc a ciutats com Barcelona, Milà, Liverpool i Bèlgica (bitibi.eu).

Integració amb el servei Bicibox de l’AMB

Aquest nou servei s’integrarà, properament, amb el sistema d’aparcament segur dissenyat i gestionat per l’AMB, el Bicibox. Així, els usuaris d’aquest sistema metropolità, que ja arriba a 19 municipis i ofereix més de 1.700 places arreu de la metròpolis, podran fer-ne ús.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here