El Centre Cívic Les Tovalloles acull avui divendres 11 de novembre les Jornades 40 anys de feminismes al Baix Llobregat, esdeveniment impulsat conjuntament per l’Ajuntament de Sant Feliu amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Llobregat, amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la realitat de les dones i generar debat al voltant de qüestions com les actuals polítiques de dones, les noves masculinitats, els nous models de participació o la violència masclista

Les jornades s’iniciaran a les 16 h amb la benvinguda a càrrec del president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, i l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José. Tot seguit, intervindrà Isabel Segura Soriano, historiadora, investigadora i escriptora, qui farà un repàs de la història del moviment feminista a Catalunya a partir de les Jornades Catalanes de la Dona celebrades l’any 1976.  

El programa de les jornades inclou també una xerrada sota el títol “Agenda feminista”, que donarà inici a un cicle de debats entorn el feminisme que es duran a terme al llarg de l’any 2017, i que obrirà l’advocada Mercè Claramunt. Claramunt, qui és experta en violència masclista, i qui va ser presidenta de Dones Juristes, centrarà la seva exposició en la violència vers les dones.

Les jornades, que seran obertes a tothom, comptaran amb la participació de persones expertes en l’àmbit del feminisme, així com d’entitats i col·lectius de la dona i persones vinculades a les regidories de polítiques d’igualtat de la comarca. Per participar, cal inscripció prèvia aquí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here