Es tracta de la segona edició d’uns premis que es lliuren entre les 700 pimes agroalimentàries situades a Mercabarna

El jurat de la segona edició dels Premis Mercabarna Innova ha escollit l’empresa Gavà Grup com la vencedora en considerar el seu tomàquet Monterrosa com el més saborós de l’horta mediterrània durant tot l’any.

El secret està en l’encreuament de les llavors del tomàquet amb denominació d’origen Pera de Girona amb un clàssic de l’horta italiana, el Costoluto genovès. Això sumat al cultiu en terres d’Almeria, al Cap de Gata, en resulta un fruit d’alta qualitat, gran, de color. El premi ha estat compartit amb Llavors Fitó, que ha desenvolupat la llavor del tomàquet. Gavà Grup el planta, conrea i distribueix.

El Monterrosa ofereix una altra sèrie d’avantatges com la seva resistència i la seva bona conservació –aguanta uns 10 o 12 dies fora de la nevera- malgrat la seva pell fina. D’aquesta manera, afavoreix, primer, que es culli fins a la seva maduresa assegurant que arriba en un punt òptim i, segon, a la seva exportació.

El premi, que està valorat en 6.000 euros, valora la innovació en el sector agroalimentari i compta amb la participació de les 700 pimes que estan situades al recinte: “El plat fort de l’economia catalana és el sector alimentari, però per no perdre pistonada, cal adaptar-se contínuament als gustos canviants dels consumidors, per la qual cosa la innovació és fonamental”, ha dit la presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, que qualifica aquests premis com una manera d’incentivar la innovació en la petita i mitja empresa.

De la seva banda, el certamen ha premiat, en segon lloc, l’empresa ‘Talls i més” pels seus sucs personalitzats de fruites i hortalisses, uns sucs que es conserven durant més temps sense perdre vitamines, enzims i nutrients.

Per acabar, aquesta edició ha estrenat el premi a l’aposta pionera pels ecològics a Espanya, un guardó que ha anat per a la Cooperativa Hortet, configurada per 21 agricultors, entre els quals hi ha, ‘Fruits Montmanys SCP’, de Torrelles i Begues.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here