Entre el 19 i el 27 de novembre s’han programat 139 activitats al Baix Llobregat per conscienciar del malbaratament en tots els àmbits. Torrelles, Sant Just Desvern i Viladecans han estat aquest dissabte els municipis que s’han sumat a aquesta iniciativa, amb propostes innovadores com les autòpsies de residus o els nous “Encants de Viladecans”, on es poden comprar productes reparats i donar-los un nou us 

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus comptarà amb 139 accions repartides pel territori. En total, a Catalunya enguany hi ha programades un 11% més d’activitats que el 2015. 

L’objectiu d’aquesta cita és sensibilitzar a la ciutadania de la importància d’evitar la generació de deixalles. 

Per aquest motiu s’han organitzat tallers de reutilització i compostatge i centenars d’activitats per conscienciar del malbaratament en tots els àmbits. 

Concretament, el focus s’ha situat en accions que impulsin les “3 R”: reduir residus, reutilitzar productes i reciclar materials. A més, enguany s’emfatitza que “el millor residu és el que no es produeix”. 

Segons un comunicat del departament de Territori i Sostenibilitat, en aquesta ocasió s’hi han implicat 262 organismes i empreses, un 49% més que l’any passat. Les activitats geolocalitzades es poden consultar mitjançant l’agenda.

Entre aquestes accions, aquest cap de setmana han destacat un taller d’autòpsia de residus que s’ha fet a Torrelles i Sant Just Desvern; i la inauguració d’una tenda d’articles reparats a la deixalleria de Viladecans: Els “Encants de Viladecans”, als que per un preu molt mòdic els seus nous propietaris poden donar una nova vida, i que es podrà visitar cada dissabte de 10 a 14 hores. 


Totes les activitats es difonen a les xarxes socials, amb les etiquetes #EWWRCAT i #EWWR per aconseguir un major impacte.

El Dia temàtic, destinat a la Prevenció d’Envasos

En aquesta edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el dia temàtic de la Prevenció ha estat dedicat als residus d’envasos. Així, aquest dissabte 19 de novembre, es van celebrar a tot Europa activitats destinades a evitar la generació d’aquest tipus de residus. 

L’objectiu, reduir l’ús d’envasos, atès que s’estima que cada persona genera 157 kg cada any, la majoria evitables. 

Així, s’han organitzat accions diverses com ara un taller d’ecodisseny d’envasos, accions per evitar el sobre envasat, promoció de l’ús d’envasos reutilitzables a l’escola i la feina, i berenars i festes sense envasos d’un sol ús.

Font: ACN  – Imtages de la inauguració dels “Encants de Viladecans”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here