Alba Garcia, qui va ser tècnica del Programa de la Dona de l’Ajuntament de Sant Feliu en els orígens d’aquest innovador projecte, ha rebut una distinció del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, i de la Delegació del Govern a Catalunya en reconeixement a la seva trajectòria i contribució per eradicar la violència de gènere

Alba Garcia, que des del 2013 està al capdavant de la Secretaria de la Dona i Cohesió Social del sindicat CCOO a Catalunya, va rebre el guardó aquest dilluns, 21 de novembre, en un acte a Barcelona en el marc del qual es va dur a terme el lliurament de la quarta edició de les distincions amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que es commemora cada 25 de novembre. 

Durant l’acte, presidit per la Ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, es van lliurar sis distincions per reconèixer la tasca d’organismes, entitats i professionals compromesos amb l’eradicació de la violència de gènere.

En una entrevista a Ràdio Sant Feliu, Alba Garcia es va mostrar “sorpresa per la distinció”, però també “molt il·lusionada”. Segons va dir, és la primera vegada que rep un reconeixement que premia els més de 30 anys que fa que es dedica a les polítiques d’igualtat de gènere i a la lluita contra la violència masclista. 

En aquest sentit, va assegurar que “més enllà de la meva persona, el més important és que és un reconeixement a les polítiques feministes públiques i a la lluita contra la violència vers les dones, on hem avançat molt”.  

Garcia va destacar el paper de l’Ajuntament de Sant Feliu perquè “va ser pioner, assignant un pressupost, una responsable política i una tècnica en igualtat de gènere”. De Sant Feliu també va destacar el model de treball integral en la lluita contra la violència masclista, el qual ha estat copiat per molts ajuntaments catalans, en tant que “és un exemple pel treball conjunt en xarxa, en què es posen d’acord els diferents agents implicats”. 

A l’hora de valorar el moment actual pel que fa a les polítiques de gènere, Alba Garcia va assegurar que “s’ha avançat molt, perquè a finals dels anys 80 no hi havia lleis específiques que protegissin les víctimes i castiguessin els agressors”. 

Aquesta situació ha canviat, però tot i això, Garcia va subratllar que “el darrer període de retallades i austeritat ha demostrat que encara s’ha de seguir convencent i exigint que la lluita contra la violència masclista sigui una de les primeres coses de l’agenda pública, perquè sinó no acabarem mai”. 

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here