En el decurs de la visita del conseller Carles Mundó al Palau de Justícia de Gavà, l’alcaldessa, Raquel Sánchez, li va proposar que s’estudiïn alternatives per fer crèixer les dependències judicals a Gavà

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, vademanar  al conseller de Justícia, Carles Mundó, que doti de més recursos els jutjats de violència sobre la dona (VIDO). “Cal que la víctima se senti millor acompanyada durant tot el procés judicial, i dotar de més recursos formatius i de més eines als operadors jurídics”, ha afirmat.

Sánchez va fer aquesta demanda en el marc d’una visita institucional del conseller a les dependències judicials de la plaça de Batista i Roca, que va coincidir amb la commemoració del Dia Internacional contra la Violència Masclista. Aquí l’alcaldessa de Gavà, també va proposar a Mundó “mantenir una reunió per presentar-li diferents alternatives que permetin el creixement del Palau de Justícia de Gavà”.

El conseller va afirmar que “actualment no hi ha previsió d’ampliar els jutjats. És cert que no tots els jutjats estan en un mateix edifici. Això pot generar algun punt d’incomoditat, però no és una disfunció rellevant. En termes d’espais i d’equipaments, Gavà té uns bons jutjats”. El conseller es va mostrar obert a estudiar “si té sentit separar les jurisdiccions i penal en jutjats exclusius de cadascuna de les matèries, així com altres qüestions vinculades a la mobilitat i als espais”.

Carles Mundó va anunciar que durant el 2017, el Departament de Justícia invertirà al voltant de 400.000 euros en la millora dels sistemes de climatització del Palau de Justícia de Gavà “amb l’objectiu d’assegurar un millor benestar dels treballadors i també dels ciutadans”. També ha destacat la voluntat “de continuar treballant per la millora de l’administració de la justícia, per impulsar la digitalització, per millorar la formació i per anar atenent les qüestions que vagin sorgint”.

La trobada s’emmarca en el conjunt de visites que està fent el conseller Mundó als diferents partits judicials de Catalunya. “L’objectiu –va explicar- és conèixer quina és la situació de cadascun dels equipaments judicials, copsar en directe allò que els papers ja ens expliquen però que sobre el terreny s’entén molt millor”.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, va agraïr al conseller el seu compromís d’analitzar i estudiar les demandes que els professionals li van plantejar. “Quan fallen moltes coses, al final la gent ha de recórrer a la justícia i hem de garantir que aquest servei es presti en les condicions que requerim tots, ciutadania i professionals”, va afirmar.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here