Diumenge 27 de novembre prop d’un miler de persones es van aplegar al Parc Torreblanca a l’acte central de la 4a Marxa El Baix Llobregat contra la violència masclista

Tot i l’amenaça de pluja, gairebé totes les marxes programades des dels diferents municipis participants van poder sortir, mostrant així la seva condemna a totes les formes de violència contra les dones.Van participar a la marxa 16 ajuntaments, més de 90 entitats i associacions d’arreu del territori, i nombroses persones a títol individual.

L’acte central va començar amb la benvinguda de Josep Perpinyà i Palau, president del Consell Comarcal, i de Vicky Castellanos Núñez, consellera de Dones i Gent Gran. En els parlaments es va renovar el compromís de continuar reforçant els serveis i l’atenció de les dones víctimes de violència masclista al Baix Llobregat davant de la realitat persistent i cruenta tal i com demostren les xifres de dones assassinades i les denúncies per violència masclista.

Tot seguit, l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, i l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, van llegir el manifest consensuat a la comarca, amb especial record a les dues dones assassinades enguany als seus municipis.

La cloenda de l’acte va anar a càrrec de la Carme Via, escriptora de Sant Vicenç dels Horts i guanyadora de la darrera edició del Premi Literari Delta, que va llegir un fragment de la seva darrera obra i una petita i emotiva reflexió al voltant de la violència masclista i les dues dones assassinades al Baix Llobregat al 2016.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here