Molts municipis catalans van llegir el manifest “El Parlament som tots” i es van concentrar davant dels consistoris. Els actes d’aquest dijous al vespre també es van escampar per tot el Baix Llobregat. Us en deixem un tast 

Gavà

Desenes de persones es van concentrar,  dijous, a les 20 hores, davant de l’Ajuntament de Gavà per donar suport a la presidenta del Parlament Carme Forcadell que ha estat cridada a declarar davant del Tribunal Superior de Justícia i per protestar la judicialització de la vida política. En el decurs de la mobilització, que es feia simultàniament a tots els municipis catalans, es va llegir el manifest “El Parlament som tots” en defensa de les institucions catalanes i de la democràcia.

El president de l’ANC a Gavà , Carles Gelonch, va assegurar que “la raó de ser aquí és condemnar que, una vegada més, l’estat espanyol vol portar per la via judicial la via democràtica. Volen evitar que el poble parli, frenar el debat i evitar que hi hagi un referèndum on es per voti per veure com ha de ser l’encaix a Espanya”. Gelonch va precisar que “aquest no és el primer acte ni serà el darrer, però el que està clar és que és intolerable i Europa se n’està ressentint”. Sobre el suport a Forcadell Gelonch va dir que “la gent haurà de sortir al carrer per denunciar els fets i impulsar mobilitzacions en funció de les accions que faci l’estat espanyol”.

Entre els assistents hi havia el portaveu del grup municipal d’ERC a Gavà, Albert Massana, qui va manifestar que “és esgarrifós que el poble català no es pugui expressar i ni la presidenta del Parlament pugui moderar un debat sobre el referèndum per decidir el futur. Cal seguir treballant. Nosaltres ho farem pel sí i altres pel no, però en qualsevol ho farem des de la democràcia i lluitant perquè es pugui votar”

Ramon Castellano, de Demòcrates de Catalunya, també es va sumar a l’acte “per denunciar i reclamar que la democràcia sigui real i que Espanya no judicialitzi la política. Som lliures de triar els nostres representants i al Parlament hi ha una majoria que representa el poble. És denunciable que el govern de l’estat, allò que no guanya a les urnes ho vulguin guanyar als tribunals”.

Martorell

“Sortim de nou al carrer per expressar la nostra ferma voluntat i l’insubornable compromís en la defensa de les institucions i dels principis democràtics que les sustenten”. Així començava el manifest unitari, llegit per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ahir dijous al vespre a la plaça de la Vila en suport a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.

Van acompanyar a l’alcalde els membres de l’equip de govern Núria Canal, Cristina Dalmau, Albert Fernández, Míriam Riera, Sergi Corral i Adolf Bargués. L’acte l’han organitzat l’Assemblea Nacional de Catalunya, Òmnium Cultural, l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència.

El portaveu d’Òmnium a Martorell, Jordi Gibert, va agraïr la presència de les prop de cent persones congregades a la plaça i ha donat la paraula a l’alcalde perquè llegís el manifest unitari.

L’objectiu era fer públic el suport a Forcadell i la resta de càrrecs electes i institucionals denunciats per la Fiscalia General i l’Advocacia de l’Estat “per exercir legítimament les funcions de representació del poble que les urnes els van conferir”, segons el manifest.

Amb aquest text, que va ser llegit a la mateixa hora davant de diversos ajuntament catalans, les entitats convocants denuncien “la incapacitat i la manca de voluntat del Govern espanyol per a resoldre democràticament un problema polític”.

També van criticar els representants de l’Estat que “gesticulen amb el diàleg però mantenen la judicialització com a única concreció de la seva acció política”.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) i Ajuntament de Martorell 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here