Gavà vá ser una de les ciutats baixllobregatines que es va sumar, ahir dimarts, al seguit de manifestacions convocades arreu de Catalunya per la CUP per recolzar al regidor del seu partit a Vic imputat per sedició

Integrants de partits i entitats de caire sobiranista es van concentrar aquest dimarts al vespre davant de l’Ajuntament de Gavà per donar suport a Joan Coma. Recordem que el regidor de la CUP a Vic va ser detingut pels Mossos en negar-se a comparèixer a declarar davant del jutge a l’Audiència Nacional, després de ser imputat per un delicte “d’incitació a la sedició” en un ple municipal. 

El magistrat, Ismael Moreno, el va cridar el 24 d’octubre per donar explicacions als informes fets per la policia i la Guàrdia Civil on s’investiguen “les crides fetes a la desobediència”. En no presentar-s’hi voluntàriament, aquest dimecres ha estat traslladat a Madrid com a detingut.

Des d’ARRAN Gavà, Francesc Bonilla, un dels seu militants, va precisar que “cal seguir expressant la nostra solidaritat a persones i col·lectius que són víctimes dels atacs de l’estat espanyol contra els qui defensem la desobediència com a camí per assolir la independència”.

Des del PDECAT Gavà, Antoni Rafanell va considerar que “el cas de Coma és un altre trist exemple de repressió a la llibertat d’expressió” i que no “és de rebut que la gent no pugui exposar amb llibertat, i de manera pacífica, els seus posicionaments en un Ple. Crec que tant els partits democràtics com el poble en general estan a favor del diàleg i del dret a decidir, raó per la qual detencions com aquestes suposen un mal pas per a la democràcia d’aquest país”.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here