Durant l’any 2016, el servei Bicibox ha guanyat 2.200 nous usuaris. La demanda anual ha augmentat un 44% respecte del 2015 i el servei se segueix expandint i ja arriba a 19 municipis metropolitans. L’AMB està en procés de fabricar 40 nous mòduls Bicibox, que suposaran més de 500 noves places, i està treballant també en la creació d’aparcaments de gran capacitat en intercanviadors i estacions de tren

L’ús del servei Bicibox segueix creixent amb força, segons constata el balanç anual de l’any 2016 realitzat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), titular i gestora d’aquest servei d’aparcament segur de bicicletes privades. 

S’incrementa notablement el nombre d’usuaris i el nombre de bicicletes estacionades

A finals de desembre del 2016, el servei ja compta amb 7.700 usuaris registrats: 2.200 usuaris nous respecte a finals de desembre del 2015. Cada mes es registren, de mitjana, uns 180 usuaris nous, que suposen un increment mensual mig del 3%.

Pel que fa al nombre de bicicletes estacionades, de gener a desembre del 2016 s’han estacionat 244.000 bicicletes, un 44% més respecte del mateix període del 2015 (que va ser de 170.000 bicicletes).

Durant l’any 2016 una mitjana de 20.300 bicicletes mensuals han estacionat als mòduls Bicibox o el que és el mateix, 5.000 bicicletes cada setmana. Els dies laborables, la mitjana de bicicletes estacionades s’ha situat al voltant de 845.

L’ocupació mitjana dels mòduls aquests darrers mesos se situa entre el 50% i el 60%, aproximadament 5 punts percentuals per sobre de l’ocupació durant els mateixos mesos de 2015.

Els 19 municipis metropolitans que disposen del servei participen, sense excepció, d’aquesta evolució positiva del nombre d’usuaris.

“L’aparcament segur de bicicletes afavoreix la utilització d’aquest mode de transport sostenible i saludable” recorda Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB. “La bicicleta és un dels eixos que ens pot permetre ajudar a combatre la contaminació atmosfèrica i aconseguir un aire més net per a la nostra metròpolis”, ha afegit.

Nous mòduls, més places i més municipis amb Bicibox

Durant l’any 2016 s’han incorporat al servei Bicibox 6 nous municipis: Molins de Rei, Montcada i Reixac, Begues, Castellbisbal, Ripollet i el Papiol. Aquest fet avala l’expansió d’aquest servei metropolità que garanteix una mobilitat més sostenible i més neta. 

Durant aquest darrer any també s’han instal·lat nous mòduls a 7 municipis que ja disposaven del servei amb anterioritat: l’Hospitalet de Llobregat, Castelldefels, Sant Cugat del Vallès, Gavà, el Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Sant Joan Despí.

En total, el nombre de places Bicibox ha augmentat en 189 durant l’any 2016 i s’han superat les 1.700 places en servei. 

Actualment, l’AMB està en procés de fabricar 40 nous mòduls Bicibox, que suposaran més de 500 noves places durant els propers dos anys, de manera que s’arribarà a més de 2.000 places en servei.

Aparcaments de gran capacitat que s’integraran al servei Bicibox

Paral·lelament, l’AMB ha iniciat el procés per dissenyar i construir un mòdul Bicibox de gran capacitat, amb més de 30 places, per als punts de gran demanda com els intercanviadors i les estacions de tren. Aquests aparcaments s’integraran en el servei Bicibox i podran ser utilitzats amb la mateixa targeta que la resta de mòduls Bicibox.

Actualment, ja s’estan duent a terme dues proves pilot d’aparcaments de bicicletes de gran capacitat a les estacions dels FGC de Sant Boi de Llobregat i de Sant Cugat del Vallès, en col·laboració amb FGC i amb els corresponents ajuntaments d’aquests dos municipis.

L’AMB aposta amb decisió per la intermodalitat amb el transport públic. Per aquest motiu, els nodes ferroviaris van ser uns dels principals punts on es van ubicat els primers mòduls de Bicibox i ara, amb aquests aparcaments de gran capacitat, s’obre una nova via d’expansió del servei Bicibox i es reafirma l’aposta metropolitana encaminada a una mobilitat més sostenible.

El servei Bicibox

Bicibox és un servei públic d’aparcament segur de bicicletes. És la primera xarxa d’aparcaments segurs per a bicicletes particulars que funciona a Espanya. L’AMB n’és la creadora i la titular del servei. Actualment compta amb 156 estacions que hi ha repartides entre 19 municipis: Begues, Castellbisbal, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixac, el Prat de Llobregat, el Papiol, Ripollet, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans. 

L’oferta actual del servei Bicibox és de 1.715 places ubicades en estacions i intercanviadors de transport públic (35% de les places), al costat d’equipaments municipals (43%) i al centre de diverses ciutats (22%).

El 48% dels usuaris diaris del servei Bicibox són ciutadans que van a treballar o a estudiar (mobilitat obligada) i un 44% utilitza la bicicleta en combinació amb altres modes de transport públics (tren, metro, tramvia, autobús).

Font: AMB 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here