L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, està impulsant una moció conjunta amb els alcaldes dels 13 municipis del Baix Llobregat Nord i l’Anoia que depenen de l’Hospital Sant Joan de Déu, per demanar al Servei Català de la Salut els recursos necessaris per atendre en condicions tots els usuaris, fins i tot en moments de màxima afluència. La moció es portarà al ple del febrer

“La direcció de l’Hospital Sant Joan de Déu ha pres mesures per pal·liar l’epidèmia de grip d’aquestes setmanes, com ara aturar les intervencions quirúrgiques no urgents per alliberar llits per als ingressos que vénen d’urgències. També s’ha reforçat el personal mèdic i d’infermeria, que fa una tasca encomiable doblant serveis i torns. L’hospital te tots els llits oberts i està a plena ocupació. Però les mesures no són suficients perquè hi ha un dèficit estructural”, ha dit l’alcalde Fonollosa.

Fonollosa ha explicat que s’ha posat en contacte amb alcaldes dels municipis del Baix Llobregat Nord i l’Anoia on dóna servei l’Hospital: “Consensuarem un document conjunt pel febrer, on demanarem al Servei Català de Salut que doni prioritat perquè es faci front a les inversions estructurals que calen a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell”.

L’alcalde ha agraït als professionals sanitaris de l’Hospital el seu esforç en aquests dies de més afluència i ha insistit que cal una inversió important que reforci no només les urgències sinó la capacitat del centre, que dóna servei a 160.000 usuaris amb 127 llits, lluny dels necessaris per atendre als ciutadans de referència.

Amb tot, Fonollosa ha destacat que el Pla Director, el Pla Estratègic i el Pla Funcional, aprovats pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, encara no s’han executat però ja s’hi preveu un augment de 35 llits a Martorell. I d’aquí la importància de demanar conjuntament, amb la força institucional dels ajuntaments, que es doti l’Hospital dels recursos estructurals i humans necessaris tan aviat com sigui possible.

“Al conseller Comín li hem reiterat el problema estructural que té l’hospital des de fa temps i ens va dir que érem prioritaris dins les inversions i contractacions d’activitat que el Servei Català de la Salut farà properament”, ha afegit l’alcalde. “També estem en contacte amb el comitè d’empresa de l’Hospital i hem parlat amb el responsable de zona del Servei Català de la Salut, per fer-li arribar el nostre neguit”.

“En una època en què en aquest Ajuntament hi havia uns altres responsables polítics, el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) del Baix Llobregat Nord, que dóna servei 24h al dia els 365 dies l’any, en lloc de a Martorell, al costat de l’hospital, es va instal·lar a Sant Andreu de la Barca, una decisió tècnicament injustificable i que avui també contribueix a explicar, en part, l’actual situació”, ha lamentat Fonollosa.

“Aquesta no és ni hauria de ser una lluita de partits, com pretén algú. La reclamació de millores a l’Hospital i a l’atenció primària són una demanda institucional per poder atendre adequadament els ciutadans de Martorell i de tots els municipis de l’àrea d’influència de l’Hospital. Cal anar a la una, ens hi juguem molt”, ha afegit l’alcalde.

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here