Cada dilluns propostes de viatge per al següent cap de setmana, a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. Aquest proper cap de setmana, ens en anem a Carcassona

Per AMIC / AMIC

Coneguda com la ciutat fortificada de Carcassona, aquest municipi del sud de França desprèn historia des de qualsevol racó. La famosa muralla que envolta el casc antic fou construïda en dues etapes: la primera al segle XII i la segona al XIV. La Torre del Tresor, el castell de defensa i la Barbacana, una gran torre de vigilància, també daten d’aquesta mateixa època. Tot i això, el més sorprenent és que a Carcassona hi ha un total de 53 torres i la seva muralla és de doble anella.

A finals del segle XIX es va decidir reconstruir i renovar la ciutat degut al mal estat en el que es trobaven alguns del edificis i muralles. La restauració que es va dur a terme va respectar l’arquitectura de les construccions i conservar així l’essència medieval que es respira en els seus carrers.

Carcassona és el destí ideal per passar un cap de setmana relaxant i diferent. Una ciutat per a tothom: els amants de la història voldran tornar-hi; els més excursionistes els encantarà descobrir els camins que envolten el nucli urbà i es perden per paratges naturals plens de vegetació i rius; i, mentrestant, els que gaudeixen d’un bon vi s’enamoraran de les vinyes i els seus productes, com el Côtes de St-Mont o el Côtes de Brulhois.

Informació útil

Superfície: 65,08 km²

Ubicació: La ciutat de Carcassona està situada al sud-est de França, a la regió del Llenguadoc-Rosselló i al departament de l’Aude, del qual n’és la capital

Població: Uns 50.000 habitants

Clima: Les temperatures a la ciutat són suaus, a l’hivern oscil·len entre els 10 i els 15ºC, mentre que a l’estiu poden arribar als 30 graus centígrads

Economia: La ciutat compta amb una indústria manufacturera de sabates, cautxú i productes tèxtils. Així mateix, la producció vinícola té un important pes en l’economia. Tot i això, el principal motor econòmic de la ciutat prové dels beneficis del turisme. La ciutat rep la visita de tres milions de visitants cada any

Curiositats: L’any 1997 la ciutat es va convertir en Patrimoni de la humanitat per la UNESCO per la seva riquesa en arquitectura medieval. És la ciutat fortificada més gran d’Europa

Comunicacions: A només 140 quilòmetres de la frontera amb Catalunya, Carcassona és una ciutat ideal per visitar amb cotxe o amb tren

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here