S’espera que més de 300.000 persones s’acostin a visitar la fira agrícola més antiga de Catalunya

Un any més el centre de Molins de Rei s’ha quedat petit per acollir els milers de visitants que aquest cap de setmana s’acostaran al municipi per gaudir d’una edició més, la 166, de la Fira de la Candelera, la mostra agrícola més antiga de Catalunya. 

S’espera que fins demà diumenge s’acostin a Molins de Rei més de 300.000 persones per visitar un certamen que compta amb 900 expositors, 5.000 metres quadrats d’exposició i activitats variades per grans i petits. A banda de sectors tradicionals com l’agricultura, la ramaderia, l’alimentació o l’artesania, la Candelera estrena aquest any una zona dedicada als serveis vinculats a la natura i l’oci natural. 

Així, per exemple, per primer cop la fira ha convidat una altre fira, en aquest cas la Fira de l’Avet d’Espinelves. Per Artur Garró, president dels tres Tombs de Molins de Rei, la Fira de la Candelera és una oportunitat de recordar el passat agrícola de la comarca del Baix Llobregat. “Per tots els molinencs és una data senyalada, entranyable i un orgull”, destaca.

La Fira de la Candelera de Molins de Rei és des de fa anys un clàssic del primer cap de setmana de febrer. Com fa 166 anys, visitants de l’entorn s’apropen fins aquest municipi del Baix Llobregat per tal de conèixer les darreres novetats en el camp de la jardineria, l’agricultura i la ramaderia i poder comprar qualsevol element relacionat amb aquests àmbits. 

Amb el pas dels anys però, el que era una mostra eminentment agrícola i ramadera ha esdevingut un aparador d’altres sectors com el vi, l’alimentació, el comercial i industrial, el de l’automòbil i el de brocanters i artesans, entre d’altres. També ha esdevingut una celebració popular que va més enllà de la simple activitat econòmica que l’originà.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here