La diputada socialista Eva Martínez, ha valorat positivament que finalment i malgrat l’oposició de Junts pel sí, els pressupostos incloguin 60 de les esmenes presentades pel PSC, que “ajudaran a millorar aspectes essencials a la nostra comarca com són la mobilitat, l’educació i la millora dels serveis sanitaris”

Martínez ha insistit en que “han quedat moltes esmenes al tinter, però continuarem lluitant com fins ara per a que es portin a terme les accions que considerem necessàries per millorar la vida dels i de les ciutadanes del Baix Llobregat”. En aquest sentit, Martínez ha recordat que també “s’haurà d’estar atent a que les propostes socialistes es materialitzin i no quedin només sobre el paper”.

Algunes de les esmenes aprovades suposen millores en temes com infraestructures, amb per exemple la inversió a la C55 al seu pas per Abrera)i la construcció de dues parades noves de metro de la L3 a Esplugues.

En quant a salut “hem aconseguit algunes reivindicacions que milloraran l’accés al servei i evitaran esperes i acumulacions de gent a hospitals, una reivindicació que els i les socialistes de la comarca hem demanat insistentment tot i l’oposició de la conselleria al respecte” ha dit Martínez.

En aquest sentit, s’ha aconseguit que es pressuposti la creació de tres CAP: a Ca N’Aimeric Castelldefels, Can Clota Esplugues i CAP 3 Gavà. S’adequarà el CAP Lluis Millet Esplugues; es reobrirà el CAP Torrent dels Llops a Martorell, el CAP 1 Gavà i al CUAP El Serral Sant Vicenç tindran de nou urgències continuades i també el desdoblament CAP Montclar del barri de Marianao de Sant Boi.

En una de les altres àrees bàsiques en les que els i les socialistes han centrat les seves demandes, educació, s’ha aconseguit pressupost per tenir els recursos suficients per a l’execució de les obres de construcció, reforma, ampliació i millora de les diferents escoles bressol que ho requereixin: escoles bressol, primària, secundaria i escola institut. A més s’invertirà en la 2º fase Escola El Cau de la Guineu de Corbera.

En dependència i Gent Gran, els pressupostos inclouran la construcció de la residència per a persones amb discapacitats a Ca N’Oliveres a Esplugues; la construcció i el concert de places de la residència Gent Gran a diversos municipis (Molins, Sant Vicenç…); i el concert de places de llars residencials per a persones amb discapacitat intel·lectual a Sant Boi.

Entre d’altres temes també destaquen la construcció del pavelló poliesportiu a la zona Barquera Vallirana o el finançament del Servei de Control de Mosquits.

Deute amb els Ajuntaments

Martínez ha remarcat com una gran fita, el haver aconseguit el compromís del Parlament, gràcies a una de les esmenes socialistes, del pagament del deute pendent amb els Ajuntaments, doncs “els ens municipals han assumit, fora de les seves competències, moltes de les tasques que la Generalitat ha deixat oblidades.

Han estat l’administració pendent de donar resposta a les necessitats més immediates dels i les ciutadanes, i això suposa una despesa que s’ha de solucionar per tal de poder continuar treballant en polítiques socials, d’igualtat i de proximitat”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here