Cada dilluns propostes de viatge per al següent cap de setmana, a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. Aquest proper cap de setmana, ens en anem a

Per AMIC / AMIC

Siena és una ciutat amb orígens que es remunten a l’època etrusca (segle I a.C.) i, per tant, és plena de vestigis de diferents moments històrics. Tot i això, l’Edat Mitjana coincideix amb el període de màxima esplendor d’aquesta ciutat de la Toscana.

D’aquesta època daten algunes de les construccions i monuments més destacables de Siena: el Duomo, d’estil gòtic, es va començar a construir al segle XII; el Palau Piccolomini i el Palau Salimbeni, dels segles XV i XIV respectivament; i la famosa Piazza del Campo, considerada com una de les places medievals més boniques d’Europa. Punt que era i segueix sent el centre neuràlgic de la ciutat i comprèn edificacions com l’Ajuntament o la Torre de Mangia, ambdós del segle XIV.

Una de les cites tradicionals més concorregudes de la ciutat és el Palio de Siena, que se celebra a l’estiu a la mateixa Piazza del Campo i és actualment una de les carreres de cavalls més antigues del món, ja que té una tradició de més de 900 anys.

Informació útil

Superfície: 118 km2

Ubicació: Siena es troba dins la regió italiana de la Toscana, un dels paisatges més bonics i característics del país. Està situada a només 50 quilòmetres de Florència i a uns 180 de la capital, Roma.

Població: Més de 53.000 habitants

Clima: Els mesos de desembre i gener són els que registren les temperatures més baixes, tot i que rarament arriben sota zero. Per contra, els mesos més calorosos són juliol i agost amb una temperatura màxima mitjana de 32ºC, amb dies llargs i lluminosos i nits més temperades.

Economia: Es tracta d’una ciutat que viu principalment del turisme, que està enfocat directament a la cultura i la història del municipi. S’organitzen una gran quantitat d’espectacles, fires i festivals culturals que atrauen milers de visitants.

Curiositats: El centre històric de la ciutat de Siena està declarat com Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO

Comunicacions: La millor manera d’arribar a Siena és amb tren, autobús o cotxe des de qualsevol dels aeroports més propers, Pisa i Florència o, fins i tot, Bolonya o Roma; amb sortides des de Girona i Barcelona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here