L’Ajuntament de Barcelona està interessat a sol•licitar a la Generalitat una ZEPQA (Zona d’Especial Protecció de la Qualitat Acústica) dins del districte de Sarrià-Sant Gervasi. Un dels consellers municipals d’aquest districte s’ha reunit  amb els responsables del desparament de Medi Ambient del Papiol, municipi que el desembre de 2015 va inaugurar la primera ZEPQA de Catalunya, una extensió d’unes 70 hectàrees al voltant del cementiri comarcal de Roques Blanques

La ZEPQA de Sarrià-Sant Gervasi protegiria la qualitat acústica d’indrets molt verds com Vallvidrera o La Floresta, que pateixen un nivell de soroll important a causa de carreteres com els Túnels de Vallvidrera. I estaria, també, com la ZEPQA del Papiol, dins del Parc Natural de Collserola. 

 Juan Manuel del Llano, conseller municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, s’ha reunit a l’Ajuntament del Papiol amb l’alcalde de la localitat, Joan Borràs, el regidor de Medi Ambient, Albert Querol, i la tècnica municipal de Medi Ambient, Judit Solana. 

Del Llano volia conèixer, sobretot, els passos del procés que va haver de seguir El Papiol per aconseguir la declaració de ZEPQA per part de Territori i Sostenibilitat, interessat a fomentar a Catalunya la progressiva declaració de més zones com la del Papiol.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here