La xarxa que aplega aquests municipis impulsarà una ILP per lluitar contra el tràfic de dones i nenes per a l’explotació sexual

La Xarxa de Municipis Catalans Lliures de Tràfic de Dones i Nenes ha celebrat aquest cap de setmana a Sant Boi del Llobregat la seva primera assemblea. Els 14 municipis participants han acordat impulsar al Parlament de Catalunya una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra el tràfic de dones, nenes i nens que aspira a combatre el tràfic per a l’explotació sexual de què es nodreix el negoci de la prostitució.

Sant Boi, coordinador de la xarxa a Catalunya

La Xarxa, formada per 70 municipis d’arreu de l’Estat, està promoguda pel Moviment Democràtic de Dones (MDM). Des d’aquest cap de setmana, l’Ajuntament de Sant Boi i MDM s’encarreguen de la coordinació en l’àmbit de Catalunya, on compten amb 14 membres. Santa Coloma de Gramanet n’es el municipi coordinador en l’àmbit estatal.

Lluïsa Moret: nous compromisos

A la roda de premsa de presentació de l’assemblea, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha explicat que celebració de l’assemblea celebrada aquest dissabte a Sant Boi servirà per assolir nous compromisos col·lectius contra la prostitució i l’explotació sexual de les dones.

Entre aquests compromisos hi ha “ampliar el nombre de municipis membres, avançar en un full de ruta amb noves accions cap a una Catalunya lliure de tracta, crear xarxes a cada ciutat contra l’explotació sexual de les dones i aconseguir els suports necessaris per plantejar una Iniciativa Legislativa Popular sobre aquest tema al Parlament de Catalunya”.

Núria Parlón: polítiques per garantir drets a les dones

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet, Núria Parlon, ha afirmat que “s’ha d’obrir el debat a la societat perquè la prostitució no s’abordi com un problema d’ordre públic, sinó des de la necessitat de polítiques públiques per garantir el dret de les dones a no veure’s obligades a prostituir-se”.

L’acte de presentació també ha comptat amb la presència de Cristina Simó, vicepresidenta del Moviment Democràtic de Dones, que ha considerat la prostitució com “una de les violències masclistes més greus que patim les dones”, i Amelia Tiganus, activista de Feminicidio.es, que ha reclamat “polítiques urgents per fer disminuir la demanda” i “combatre el silenci còmplice de la societat”.

Iniciativa Legislativa Popular

El Moviment Democràtic de Dones va proposar a la I Assemblea de Municipis Catealans Lliures de Tracta plantejar al Parlament de Catalunya una Iniciativa Legislativa Popular que va ser acollida i assumida per tots els municipis representats. 

Tots han destacat la necessitat de posar en pràctica mesures per acabar amb la demanda de prostitució que és causa directa de la tracta i posar al centre a les víctimes: dones empobrides, que fugen de la guerra i la violència, nenes i nens amb els que es trafica per satisfer la demanda principalment dels països rics.

Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here